1. Home
  2. Community
  3. wimpy
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

? snufje peper (uit de molen) ? snufje zout ? 1 bosuitje ? 1 bekertje creme fraiche (125 ml) ? 1 deciliter kalfsfond ? 1 eetlepel olijfolie ? 25 g pate (fijne) ? 1 chateaubriand of 2 x 150 g tournedos of 1 entrecote double (dubbele biefstuk van de lende) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Chateaubriand wordt uit het midden van de haas gesneden en is twee keer, soms drie keer zo dik als gewone filet. Men zegt dat de naam chateaubriand is ontleend aan de Franse schrijver Chateaubriand, wiens kok Montmirail voor het eerst een biefstuk op deze manier zou hebben bereid. De bearnaise-saus is een afgeleide van hollandaisesaus, genoemd naar de landstreek Bearn in Zuid-Frankrijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Hoofdgerecht voor 4 pers; Het lekkere korstje van dragon, peterselie, kervel en mosterd geeft uw rosbief eens een heel andere smaak. bereiding 45 min.; Uw rosbief past ook uitstekend in een koud buffet. Het korstje geeft een pittige smaak aan het vlees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Feestgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

500 g bloem.2,5 dl melk.3 eieren.40g gist. 8g zout.250g verse boter. 500g gemengd gehakt gemengd met 1 ei.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit komt uit de Vrekkenkrant en smaakt subliem! Deze hoeveelheid zou in de winkel FL 24,- kosten en kost zo FL 5,79 …  Lees verder »

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! …  Lees verder »

Stuur mij een a-mailtje en ik stuur je de code's voor de kleuren en voor; -gekleurde letters, -dikke letters, -grote letters, -onderstreepte letters.. -cursieve letters.. groetjes monique... …  Lees verder »

Frikandel udang …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Joodse aardappelkoekjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joods

Antipasta …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Botermalse vis in een heerlijke saus. En nog snel klaar ook. …  Lees verder »

Chipjes gemaakt van cornflakes ter begeleiding van een rijsttafelWordt meestal gebruikt om te blussen. Heerlijk zoet en knapperig, om af te wisselen. Wederom een recept van mijn oma, waar groot en klein dol op is. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Zuurkool met puree - net even anders - …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Leuk ter afwisseling van de traditionele appelflappen en oliebollen tijdens oud en nieuw …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekker pittig recept met kip en groenten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke Pie gemaakt met vis en garnalen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top