1. Home
  2. Community
  3. wilmiewillemse
  4. Kookboek gerechten met ei
Kookboek "gerechten met ei"

Toen ik dit recept onder ogen kreeg vond ik al meteen dat het er zo lekker uitzag. En deze combinatie was ook echt superlekker. Ik heb wel een klein beetje gesmokkeld want in het originele recept werden de asperges kort gekookt en ik heb ze gegrild. Zo vond ik het perfect. En zo zet ik het hier neer om te bewaren. Ik vind dit niet zomaar een doordeweeks gerecht maar het heeft iets feestelijks. Daarom is het leuk voor een Kerstmis, Pasen, Pinksteren, Moederdag, Vaderdag en als je niks te vieren hebt dan maak je gewoon je eigen feestje O ja, nu we toch midden in het aspergeseizoen zitten, kun je ook best witte asperges gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Erg lekker en supersnel gemaakt deze eiersalade voor bij de brunch. Of juist na Pasen als je met een heleboel gekookte eieren blijft zitten Niet alleen heerlijk op een broodje maar ook verrukkelijk als borrelhapje op een toastje of stokbroodje. TIP: Je kunt in plaats van de beenham ook gerookte kipfilet of kaas gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Met de omslag van het mooie weer naar het herfstweer bleef ik zitten met een halve krop botersla. Omdat ik meer trek had in een stamppot dan in een salade kreeg ik het idee voor deze slastamppot. Ideaal voor de overgang van de seizoenen en lekker bij alle soorten vlees en vis.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit lekkere hapje was onderdeel van onze Paasbrunch 2018. Helaas geen stap-voor-stap foto's deze keer  want die waren mislukt. Gelukkig kon ik nog wel deze uitvergroting maken van een andere foto …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze salade is naar het idee van het broodje Focaccia asperge eiersalade van La Place. Ik heb een ander broodje genomen en alleen witte asperges gebruikt maar verder is het recept zo ongeveer hetzelfde gebleven. TIP: Je kunt ook heel goed een beetje gerookte zalmsnippers of ham toevoegen. Gerookte ham is lekker maar ook Parmaham of Serranoham kunnen hier prima bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Soms heb ik wel eens van die dagen in de keuken dat het niet helemaal gaat zoals ik van plan ben. En deze keer was het dus zo'n dag  Ik had nog een restje van mijn Zwitserse-alpenmacaroni-alplermagronen maar dat was nauwelijks genoeg voor 1 portie, dus bedacht ik om er een omelet (frittata) mee te gaan maken. Truuk mislukt want het omdraaien ging helemaal mis en omdat ik niet van weggooien hou, heb ik er toen maar roerei van gemaakt. De smaak is natuurlijk hetzelfde alleen voor het oog ziet het er misschien wat rommeliger uit. In principe kun je natuurlijk ook gewoon een ander pasta gerecht gebruiken of desnoods een beetje 'kale' pasta. De bereidingswijze blijft hetzelfde. Je kunt dan eventueel nog wat ingrediënten zoals; hamblokjes, salami, champignons, ui, paprika toevoegen of iets wat je nog in de koelkast hebt liggen. Bak deze dan vooraf tegelijk met de tomaatjes even mee. Het is een heerlijk snelle hap geworden   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Witlof met ham en kaas is een van onze favorieten evenals gewokte witlof met ham en ei. Waarom dus niet eens een poging wagen om met een combi van deze ingrediënten een soepje te maken? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Lekkere pakketjes voor bij het ontbijt of lunch. Leuk om iemand mee te verrassen want als je het zelf niet hebt gemaakt is het natuurlijk een verrassing wat erin zit. Ik heb het simpel gehouden maar je kunt het uitbreiden met bijvoorbeeld tomaatjes, champignons, lente ui  enz. Ik heb het idee op Facebook voorbij zien komen maar heb er mijn eigen draai aangegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Mogelijkheden genoeg als je maar een beetje creatief bent. Niet alleen met zalm en lente ui maar nog genoeg andere variaties te bedenken. Nu ik die kCook toch op mijn aanrecht heb staan wil ik die natuurlijk ook gebruiken TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.  Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is HET 'geheime' recept van de heerlijke eiersalade van 'La Place' . Een tijdje geleden kwam ik het toevallig tegen en daar werd ik behoorlijk blij van. Ik heb het nu zelf thuis gemaakt en het is inderdaad net zo lekker als in het restaurant. Met dank aan 'La Place' voor HET 'geheime' recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Op zoek naar lekkere dingen voor de Paasbrunch kwam ik op dit idee. Niet erg origineel maar wel erg lekker Heerlijk op een buffet maar ook als borrelhapje want iedereen is er dol op en het is erg makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Top