1. Home
  2. Community
  3. willep1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Muffuletta Sandwiches …  Lees verder »

Mediterane stoofschotel met olijven en ui. Het konijnenvlees wordt heerlijk mals in de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Ik heb nog geen boerenkoolstamppot gemaakt, dus dat stond op mijn dagmenu. Had nog een pompoen liggen en dacht dat de kleuren schakering van groen en oranje tot zijn recht komt. Ook de smaak was heerlijk. De mosterd speklapjes had ik al vaker gemaakt. …  Lees verder »

Jumbo heeft specerijen van Jonnie de Boer. Heb de baharat ( een arabische specerijen melange van paprika,korianderzaad,zwarte peper,kaneel,nootmuskaat,kruidnagel,cayennepeper. Bevat geen zout en is zacht van smaak). gekocht en in dit gerecht gebruikt vanwege de warme smaken.Als je geen vet spek wilt gebruiken, neem dan magere spekblokjes. Natuurlijk kun je de pompoen ook door de roerbak groenten doen,maar uit de oven krijgen ze een heerlijke smaak.Je kunt het ook als een volwaardige vegetarische maaltijd eten met wat meer paddestoelen en/of noten. …  Lees verder »

600 g kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 g boter 150 g rookspek in reepjes 1 theel. gedroogde dragon 1 theel. gedroogde tijm 0.12 l kippenbouillon of gevogeltefond 0.12 l droge witte wijn 200 gram crème fraîche allesbinder of aangeroerde maizena zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

In de herfst kun je optimaal profiteren van een groot assortiment aan heerlijke paddenstoelen, in allerlei soorten en maten. Het nodigt dan ook uit om er allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zo ook deze wrap met een vulling van gehakt, allerlei paddenstoelen, bosuitjes en geroosterde walnoten. De paddenstoelenmelanges kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook samenstellen met de soorten die je zelf het lekkerst vind. Op deze manier is de herfst echt een feest!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit is zo`n gerecht, dat als je het eenmaal een keer zelf hebt gemaakt, je nooit meer een blikje zult gebruiken. Het is heerlijk als hoofdgerecht met rijst,pasta of frietjes, maar zeker ook als voorgerecht in een pasteitje. Het is aan te raden om een grote portie te maken want wat je over hebt is gemakkelijk in te vriezen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk gerecht met een combinatie in smaak van de aard-geur van bruine champignons (die als rood vlees smaakt) En kipfilet als witte vlees. En als contrast van deze twee smaken, de zoetzure van de azijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Deze gerecht heeft weer alle elementen van kruiden en specerijen die zo typisch Chinees zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit gebakken champignon mengsel op provencaalse wijze smaakt echt goddelijk bij je entrecôte (of biefstuk). Zo kun je hem in sommige restaurants ook krijgen eventueel met een beetje port- of rode wijnsaus er bij. Dit is een feesthap barstensvol smaak en lekker op de zondag. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

2el. Olijfolie 1 Ui gesneden 2 tenen Knoflook gesnipperd. 600gr Riblappen in stukken gesn. 1 Bl Tomatenblokjes. 150 ml Runderbouillon van tablet. 1 Kanneelstokje. 2 Th.L.gemalen komijn(djintan) 4 mooie pompoentjes of een grote van c.a.2kilo 1 bosje verse koriander grof gesneden. Peper en Zout uit de molen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 kg kruimige aardappels 300 g prei 2 el vloeibare margarine 1 bekertje crème fraîche light 1 tl kerriepoeder 75 g geraspte oude kaas 1 Rookworst  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 g kruimige aardappels 100 g blauwaderkaas 225 g tuinerwten (diepvries) 50 ml crème fraîche 1 bakje tuinkers (losgeknipt) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kijk ook eens op de kookgroep wintersegerechten en wordt lid …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

11/2 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene) 1 grote ui 1 teentje knoflook 500 gr gesneden boerenkool 175 gr salami in dikke plakken 1 mozzarellakaasje 50 gr zwarte olijven zonder pit zout, peper 3 eetlepels olijfolie 1 dl hete melk 3 eetlepels pijnboompitten  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

1 kg kruimige aardappelen Zout 900 gr gesneden uien 200 gr belegen nagelkaas 2 eetlepels azijn 25 gr boter 100 gr hamreepjes Peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top