1. Home
  2. Community
  3. willep1
  4. Kookboek Slowcooking
Kookboek "Slowcooking"

1kilo rundvlees 1,5 fijngehakte uien 2 teentjes knoflook 2 theelepels djinten (komijnzaad) 2 theelepels ketoembar (koriander zaad) 2 theelepels verse laos 2 theelepels gember 2 blaadjes daun salam 2 stengels sereh (citroengras) 8 lombok rawit 8 kemiri noten 1 blok santen 1 stukje palmsuiker 1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad) 1 eetlepel tamarinde pasta …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Osso-buco betekent eigenlijk "hol vlees" en heet in het Nederlands schenkel (mergpijp met vlees er omheen). In dit geval kalfsvlees. Zo`n schenkel wordt het lekkerst wanneer hij heel langzaam op een laag vuur wordt klaargestoofd, ideaal dus voor een BK Slowcooker. Stoofvlees wordt gesneden van de minder malse delen zoals de hals, borst of schouder. De stooftijd is afhankelijk van de malsheid en variëert tussen 1 en 3 uur. Na het kort aanbraden worden de schenkels in de slowcooker gedaan en wordt er vocht toegevoegd, dat kan water zijn maar liever bouillon en wijn. Hoe smakelijker de stoofvloeistof deste lekkerder de saus aan het eind wordt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een vleesgerecht uit de slow-cooker is echt een aanrader. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker! Echt een aanrader! NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Door de kruiden en specerijen combinatie is deze gerecht een smaak die ik nog niet kende. Wel heel lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk slow-cooker gerecht, waarin het vlees lekker zacht en gaar is gestoofd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gewoon even gespeeld met ingrediënten voor Goulash, net een beetje anders dan anders dus is het "a la Louise" geworden. Dit is dus niet het echte originele `Hongaarse Goulash` recept maar wij vonden het heerlijk en daarom wil ik dit recept op Smulweb delen. Het idee van de Runder en Hamlappen komt van een Hongaarse vriend van ons en hij maakt zijn Goulash altijd met Rund en Varkensvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Nog een heerlijk Italiaans stoofje. Lekker pittig en veel smaken. Wees voorzichtig met zout want ansjovis is al zout. Blijf dus proeven. Dit gerecht is slank en is ook te bereiden in een slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediënten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk Provençaals gerecht. Een echt eenvoudig te bereiden maaltijd. "Gerechten en daube" worden traditioneel klaargemaakt in aardewerken stoofpannen "daubières" genaamd. Dit gerecht zou ook DAUBE PROVENÇAL genoemd kunnen worden. Daubes komen uit de Provence (Fr) en worden doorgaans geserveerd met macaroni met boter of nieuwe aardappelen. Ik gebruikte 4 lamscoteletjes van totaal 500 gram, ontbeende die eerst en bakte ze even aan in hete olie met knoflook aan het eind …  Lees verder »

Het oorspronkelijke recept kreeg ik van mijn neef uit München. Ik heb er zelf nog het een en ander aan toegevoegd. Het is een gemakkelijk recept omdat het vlees - zonder aan te braden - direct in de ovenschaal of Slowcooker (crockpot) gaat. Ideaal als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

1 rodekool, 450 g moesappels,geschild, klokhuis verwijderd, in stukjes 2 el bruine basterdsuiker 2 el rodewijnazijn 1.7 dl bijna kokend water zout en versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gemakkelijk, vlug en heerlijke soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top