1. Home
  2. Community
  3. willep1
  4. Kookboek De Indische keuken
Kookboek "De Indische keuken"

300 g runderreepjes 4 eetlepels olie 1 eetlepel ketjap manis 6 sjalotten (in ringen) 1 limoen (geperst) 1 theelepel donkere basterdsuiker 1/2 rode peper (in reepjes)  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Geurige groene kipcurry 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden olijfolie 4 dl kokosmelk uit blik 1 handvol gehakte pistachenoten korianderblaadjes Groene currypasta 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt 2 tenen knoflook 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet 1/2 theel. zwarte peper uit de molen (zee)zout en zwarte peper uit de molen naar smaak een 1/2 handvol limoenblaadjes, in stukjes gescheurd 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels 3 eetlepels extra virgin olijfolie gehakte schil en sap van 1 limoen Salade/relish: 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd 1 theel. basilicum of koriander een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt 1 rood pepertje, dun gesneden 1 eetl. olijfolie zout en peper sap van 1-2 limoenen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

375 gram varkensvlees 1 grote fijngesneden ui 4 teentjes fijngehakte knoflook 1 eetlepel sambal oelek 1 theelepel ketoembar 6 eetlepels ketjap 5 eetlepels olie half pakje margarine half kopje water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zacht gegaard, supermals vlees in een heerlijke saus die kruidig, ietsje pittig maar ook zoetig is... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top