1. Home
  2. Community
  3. willeke_
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze shoarma pizza speelt al jaren door mijn hoofd, uiteindelijk de gedachte van de droom verwezenlijk en gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Een keer in plaats van patat deze lekkere aardappel brijgerechtje, heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Binnen 15 min. klaar, lekker makkelijk en smaak lekker met Chinees gebakken rijst of gestoomde rijst en met een koolsoort als groente bijgerecht. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Nasi goreng is van oorsprong een Indonesisch gerecht die door de Javanen naar suriname is gebracht. Er zijn nu vele verschillende variaties op nasi. Door wederom de surinaamse invloeden is deze nasi die ik hieronder beschrijf iets anders dan de nasi die men kent vanuit Indonesië. …  Lees verder »

Eigenlijk zijn het snacks in Indonesie. Maar ik maak ze als voorgerecht of als onderdeel van een rijsttafel. Mijn Indonesische schoondochter heeft me dit recept gegeven.Wat zij weer van haar moeder heeft. …  Lees verder »

Lekker indonesisch gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De naam van deze soep klinkt een beetje vreemd en ingewikkeld. Maar het is superlekker en eenvoudig te maken. …  Lees verder »

Babi pangang, de enige echte! Bereidingstijd van het recept: bakken en grillen ongeveer 1.5 uur …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

100 gr sperziebonen 100 gr taugé 1 liter groentebouillon 1 EL gehakte pinda`s 2 gekookte eieren Chinese kool of witte kool komkommer 1 pakje Indonesische Pindasaté Woksaus 1 pakje Kroepoek …  Lees verder »

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een blender en het uimengsel half tot een pasta gemalen. De speklapjes zijn licht pittig van smaak. De knoflook heb ik eerst in kleine stukjes gehakt en toen aan de gesnipperde uien toegevoegd. …  Lees verder »

Geweldig lekker !! …  Lees verder »

Zout en peper 100 grpeultjes 1 prei 2 teentjes knoflook 50 gr gerookte spekreepjes 150 gr rundergehakt 100 gr taugé 250 gr Noedels 1 pakjeIndonesische Bami Goreng Kruidenpasta Wokolie …  Lees verder »

Vlees van 4 schouderkarbonades in blokjes 4 kopjes gele rijst kroepoek 2 el gembersiroop 1 dl ketjap manis sap van 1/2 citroen 2 el bruine basterdsuiker 1 tl sambal manis 1 tl sambal oelek 2 uien fijn gesneden 2 teentjes knoflook, geperst 4 el olie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees: ECHT EEN AANRADER! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om in de vakantie nog te maken. Niet te moeilijk éénpansgerecht, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

1 pak tofu 2 eetlepels sojasaus 1 / 4 kopje plantaardige olie 1 eetlepel fijngehakte knoflook 1 eetlepel fijngesneden geschilde verse gember 1 / 2 theelepel gedroogde hete rode peper 1 pond sperziebonen, schoongemaakt en gesneden stukken 1 rode paprika, snijd ze in reepjes (2 cm lang) 1 theelepel zout 1 blik ongezoete kokosmelk 1 eetlepel verse limoensap 1 / 3 kopje gehakte gezouten cashewnoten geroosterd …  Lees verder »

2 pakjes Tivall Oosterse Stukjes (van 175 g) 325 gram snelkook(pandan)rijst zout 4 sjalotjes 2 tenen knoflook 1 rode peper 3 eieren (M) 1 theelepel kerriepoeder 3 eetlepels maïskorrels 5 eetlepels olie 1 zak Chinese groentemix (450 g) 1 zakje kruidenmix voor nasi (25 g) 4 eetlepels kokosmelk 3 eetlepels ketjap manis …  Lees verder »

Mihir Shah schrijft : Dit is een saus van mijn grootmoeder . Bedoeld om te worden geserveerd dan gemengde groene salade of kan zelfs gebruikt worden als een cocktail dip. Ik vind het meer voor een mengsel van gestoomde rijst, ei en gestoomde groenten. Lekkere kroepoek en stukjes gebakken brood met knoflookboter besmeerd. En voor de opmaak, wat blaadjes sla. Zoals op de foto , met de saus apart erbij natuurlijk. Geweldig! …  Lees verder »

Top