1. Home
  2. Community
  3. willeke_
  4. Kookboek Willeke`s kookboek
Kookboek "Willeke`s kookboek"

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof. Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen. Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Lekkere hartige goed gevulde taart met gyrosreepjes, paprika en uien. Super eenvoudig en snel te maken door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg voor hartige taart. Tip: Je kunt de gyros ook vervangen door shoarmareepjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Zacht gegaard, supermals vlees in een heerlijke saus die kruidig, ietsje pittig maar ook zoetig is... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

De Witches Cheese maakt deze Spaghetti Carbonara, betoverend lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept vond ik in een van mijn kookboeken als een los geschreven velletje papier. Het leek me wel een recept voor vandaag. MMMM in de oven rook het al lekker en achteraf waren we van mening hier thuis, die hoort 100% op Smulweb wat een heerlijke smaaksensatie Tomaten Knoflook Basilicum en Mozzarella en Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Heerlijke pittige kippensoep, gevuld met mi-hoen, tauge en champignons. Net weer iets anders omdat deze iets gebonden is door kokosmelk en een eidooier. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Pao de queijo`s zijn kleine kaasbroodjes die van binnen extreem smeuïg blijven. Je kunt ze eten als snack of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Ik was pas gaan eten in een wok restaurant en voor 27 euro kon je onbeperkt eten, ik had een "Chinese tomatensoep" en deze recept lijk er heel veel op. De enige moeilijke aan het recept, is dat jij liefs zelf getrokken bouillon moeten gebruiken. Bij ingrediënten staat met een link hoe je deze bouillon moeten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

0,75 liter dikke santen 200 gram jonge klapper (kokos) 50 gram maïzena 50 gram suiker 1 ei …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Lekker voor lunch of als weekend hap met salade Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Gebakken kip als onderdeel van een Chinese nasi of bami rames speciaal menu. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze nasi is Chinees en dan noemen ze het gebakken rijst. Dit kan als bijgerecht of als tussendoor hap gegeten worden. (want dat doen Chinese 4-8 keer per dag) Deze recept kreeg ik van Qin Wei in de vorm van een kook workshop. En aan mij en haar man zei zei geen noedels meer van de toko... veels te duur en deze nasi is ook nog lekkerder en voedzamer. De smaak is ook voortreffelijk en je zou het zelf kon bedenken, zo makkelijk. Deze keer is rijst gebruikt, maar dit kan even goed met gekookte noedels. Ingrediënten: gebruik de groenten die jij in jou groenten la over heeft. Komkommer sla bladeren, wortel, Chinese kool, tomaat, ui ect. ect. Deze recept is maar een basis voorbeeld en een goed manier om rest producten mee op te maken. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Deze nasi is Chinees en dan noemen ze het gebakken rijst. Dit kan als bijgerecht of als tussendoor hap gegeten worden. (want dat doen Chinese 4-8 keer per dag) Deze recept kreeg ik van Qin Wei in de vorm van een kook workshop. En aan mij en haar man zei zei geen noedels meer van de toko... veels te duur en deze nasi is ook nog lekkerder en voedzamer. De smaak is ook voortreffelijk en je zou het zelf kon bedenken, zo makkelijk. Deze keer is rijst gebruikt, maar dit kan even goed met gekookte noedels. Ingrediënten: gebruik de groenten die jij in jou groenten la over heeft. Komkommer sla bladeren, wortel, Chinese kool, tomaat, ui ect. ect. Deze recept is maar een basis voorbeeld en een goed manier om rest producten mee op te maken. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Gebakken kip als onderdeel van een Chinese nasi of bami rames speciaal menu. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top