1. Home
  2. Community
  3. willeke-s
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze appeltaart kregen we bij mijn schoonzusje die het recept weer van een kennis had gekregen. Echt een heerlijke taart die super gemakkelijk te maken is. Zelfs voor een kind. Iedere keer als ik de taart trakteer wil men het recept hebben. De grootte van de beker die je gebruikt is niet belangrijk. Is de beker heel groot dan wordt de taart hoger. Meestal gebruik ik gewoon een theeglas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader! Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken. Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken? Verser kan je ze niet hebben! De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe. Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken. Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Heerlijke variatie op de traditionele bitterballen... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke frisse maaltijdsalade die altijd goed scoort!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een simpele smakelijke salade, en snel klaar! Knoflookflintertjes, rode uienringetjes, een scheutje blanke balsamico-azijn en een scheutje goede olijfolie zijn het geheime wapen. Met wat kipreepjes geef je deze salade een zoet-hartige touch en de bite contrasteert mooi met die van de sperziebonen. Ook (of juist!) bij een simpel gerecht als dit maakt de kwaliteit van je ingredienten het verschil. …  Lees verder »

Het moet niet veel lekkerder worden, dan vind ik het niet meer leuk, want dan moet ik me zo inhouden om niet de hele bord hiervan op te eten.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Dit is geen koken meer, 6 handelingen en jij bent klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een heel lekkere lamsbout op een wijze bereid zoals Zuid-Afrikaners het doet.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Een heerlijke taart, zeker voor witte chocolade liefhebers …  Lees verder »

Heerlijk romig soepje. De soep smaakt niet direct naar wortel maar heeft een zachte smaak. Echt eens proberen. Wij vonden het erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een familie recept uit Zuid-Afrika. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Een corned beef broodje met warme corned beef plakken en dik besmeerde mosterd toast en plakken augurk bovenop. zien ook mijn artikel: Corned Beef …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

4 gerookte makreel filet 5 e gesmolten boter 250 ml slagroom sap van 1 citroen 5 e peterselie, fijn zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Met een heerlijke hartige kruidencombinatie en een iets zurig smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Deze romige ham lekkernij, is ook geschikt voor serveren bij een BBQ als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel
Top