1. Home
 2. Community
 3. willeke-s
 4. Kookboek Willeke`s Kookboek
Kookboek "Willeke`s Kookboek"

Er zijn vele soorten macaroni en kaas recepten, maar deze vind ik het lekkerst. Gemaakt op basis van witte saus met room en iets gegeurd met tomaten... mmm om van te smullen. Het recept is vegetarisch, maar kan ook goed als bijgerecht bij vlees gerechten geserveerd worden. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Multi-cultureel

Ik kwam op het idee van deze pruimenjam toen ik de heerlijke "Pruimenjam met Amaretto" gemaakt had van Petra. De link van Petra`s recept staat onderaan Het was al weer een hele tijd geleden dat ik zelf jam had gemaakt en wat is het eigenlijk geweldig. Je weet precies wat er in zit en hoe duur een gekochte jam ook is, een zelf gemaakte smaakt altijd heerlijk! Ik ben ineens helemaal "in the jam mood" dus ik ga nog veel meer jams maken. Ik heb dit keer 2 kilo pruimen gekocht en hier is mijn recept. De smaak is absoluut verrukkelijk. Bij de jam van Petra had ik zoals het er stond de pruimen ontveld, ik vond dat ontzettend veel werk vooral voor de 2 kilo pruimen die ik wilde gebruiken. Deze keer heb ik de pruimen goed gewassen, ontpit maar niet ontveld. Ik heb vergeten de pruimen te wegen na het ontpitten dus heb ik een gok gedaan en 800 gram suiker gebruikt. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

450 gram meel 300 gram zachte boter 225 gram suiker 5 mariabiscuitjes 9 jonagold, elstar of goudreinette appels 2 eetlepels kaneel Naar keuze rozijnen en/of noten …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

Voor ca. 25 stuks …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Deze appeltaart kregen we bij mijn schoonzusje die het recept weer van een kennis had gekregen. Echt een heerlijke taart die super gemakkelijk te maken is. Zelfs voor een kind. Iedere keer als ik de taart trakteer wil men het recept hebben. De grootte van de beker die je gebruikt is niet belangrijk. Is de beker heel groot dan wordt de taart hoger. Meestal gebruik ik gewoon een theeglas. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

AANGEPAST RECEPT PER 8 april 2012. Dit recept heeft een betere consistentie en smaak! 100 gr brood = 2 gram koolhydraten, per snee - pm 0,5 gram (GI waarschijnlijk bijna nihil) Kan ook gewoon als vloerbrood op een bakplaat gemaakt worden …  Lees verder »

Een recept dat ik teruggevonden heb wat ik ooit eens van de moeder van een vriendin heb gekregen die bij ons op het woonwagenkamp om de hoek woonde. Zij noemden het zigeunersoep, die naam hou ik dus maar aan. Het is een vrij pikante goed gevulde soep die makkelijk als hoofdmaaltijd gebruikt kan worden. …  Lees verder »

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees: ECHT EEN AANRADER! …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Aziatisch

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips. …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal
Top