1. Home
 2. Community
 3. wereldeters
 4. Kookboek Wereldeters
Kookboek "Wereldeters"

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Surinaams

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken

Pittige aardappel omelet. Snel en handig voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Spanje. Bijvoorbeeld over de kunstenaar Gaudi of Picasso; of het jaarlijkse tomatengevecht La Tomatina; of bijvoorbeeld over de kleine tapas-hapjes. Wist je dat het woord `tapas` komt van `tapar` wat bedekken betekend. Vroeger werden de kleine hapjes als dekseltje op drankjes gebruikt tegen de vliegen. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken

Een hartige, zoete kippenpastei. Een pastilla is een pastei van filodeeg met amandelen. Gevuld met gekruid kippenvlees en bestrooid met een dun laagje suiker en kaneel. Zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Marokko. Bijvoorbeeld over de djellaba, de traditionele kleding; of over geurende tajines; of over het thee-ritueel meestal verzorgd door de mannen. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Kinderkeuken

Typisch Hawaïaans is Loco Moco. Een bergje van rijst, hamburger, gebakken ei en overgoten met jus. Letterlijk vertaald: "gek snot". Het is eigenlijk de goedkope versie van een hamburger. Het verhaal gaat dat het ooit bedacht is om de honger te stillen van een stel opgroeiende jongens in een bar. Ze hadden niet genoeg geld voor een hamburger en hebben toen dit gerecht bedacht. Goedkoop en voedzaam. Loco Moco is een `bergachtige massa` en bestaat altijd uit witte rijst met daarbovenop vlees en weer daarbovenop een gebakken ei. Dit alles wordt overgoten met een dikke saus. Serveer het in ieder geval met flink wat rauwkost voor de vitamines! Dit gerecht - en allemaal leuke landenweetjes - is te vinden in het boek Wereldeters. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken

Tilapia-filet (of schelvis filet) in groene curry en kokos. Kleurrijk gerecht en heerlijk mild voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over India. Zoals waarom vrouwen een stip dragen op hun voorhoofd; of over de heilige koeien; of over de Taj Mahal; of over India als luilekkerland voor vegetariërs. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Kinderkeuken

Krokante, gefrituurde groenten en vis. Zeer geschikt voor kinderen. Volgens TV kok Caspar van Koffietijd een briljant idee om dit voor de kids te maken. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Japan. Bijvoorbeeld over Sumo worstelaars en geisha`s; of over het eten met stokjes; of over de karaoke bars. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

Zuid-AFrika is beroemd om zijn chutneys. Dit wordt echt overal bij gegeten, of al tijdens het koken in het eten verwerkt. Chutneykip bijvoorbeeld is typisch Zuid-Afrikaans. Een ovenschotel met cakemeel, kerrie en bouillon. Zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Zuid-Afrika, bijvoorbeeld over de Big Five; of Kaap de Goede Hoop; of Nelson Mandela; of de leuke Afrikaanse woordjes zoals wipmat (=trampoline) of kleefbroek (=legging) of breekgoed (=servies). WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Kinderkeuken

Gehakt bonenschotel met zoete ananas. Zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Mexico. Bijvoorbeeld over de Indianen die er grote tempels bouwden. Of dat het kleinste hondje ter wereld - Chihuahua - het favoriete huisdier was van de Azteken. Of dat onze oer-Hollandse aardappel eigenlijk uit Mexico komt? WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken

Gemengde Surinaamse rijstschotel met gehaktballetjes. Moksi Alesi is van oudsher slavenvoedsel en betekent letterlijk "gemengde rijst". Het gerecht ontstond toen slaven al hun kliekjes bij elkaar gooiden en daar rijst doorheen deden. Zo werden alle restjes vlees, vis en groenten gebruikt en dat is lekker goedkoop. Of je nu rijk of arm bent, moslim of boeddhist, iedereen maakt het nu op zijn eigen manier. Het gerecht is zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. No spam (= maak je niet druk) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken

Kleine Italiaanse aardappelballtjes met broccoli, ham, spek en ei. Een bijzonder Italiaans gerecht en zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel je kinderen tijdens de maaltijd leuke weetjes over Italië. Bijvoorbeeld het verhaal van de pizza Margherita; of over de scheve toren van Pisa; over Italiaanse opera en de maffia; over de honderden soorten pasta; enz. WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Kinderkeuken
Top