1. Home
  2. Community
  3. wendy51
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis ! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

3 dl melk 1 pak witbrood (Koopmans) 2 theelepels kerriepoeder 2 theelepels dragon (Silvo) 50 gr boter 1 Gelderse rookworst a 250 gr (Unox) ? eetlepel bloem (2 eetlepels bloem om deeg uit te rollen) 1 eetlepel olie cakevorm (inhoud ca 1? liter, lengte ca. 30 cm) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Voor veel Italiaanse recepten heb je bechamelsaus nodig. Handig om een basisrecept bij de hand te hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij. Maar helemaal TOP bij een chique diner!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

* 150 g kipfilet * zout en versgemalen peper * 250 ml kippenbouillon (van een tablet) * 20 g boter * 20 g bloem * 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje) * 2 tl mosterd * 2 el kerrie (of naar smaak) * 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde * scheutje slagroom * 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar) …  Lees verder »

Een tafelzuur met stukjes fijngesneden groenten en pittige mosterdsaus, smaak heerlijk met koude vleesschotels, in een knackworst hotdog of met hamburger en frites... of als een frisse pittige bijgerecht bij de BBQ, is ook leuk om als cadeau aan iemand te geven.. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Alles wat je zelf maakt is het mooist! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zoetzure zuurkoolschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ook in suriname eten ze dit …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Tussendoortje voor 1 portie: bereidingstijd: 1 min.; 70 Kcal; 17 g koolhydraten; 1,5 KH-portie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken

1 kilo aardappelen - 1 eiwit - 1 theelepel sumak - 1/4 theelepel chilipoeder - 100 gram tomaten relish …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zelf verse ravioli maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Voor bij de NEUT !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hét recept voor van die heerlijke Roze Koeken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

6 eieren 75 gram boter 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel kappertjes 3 eetlepels geraspte oude kaas 2 eetlepels gesnipperde bieslook zout peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top