1. Home
  2. Community
  3. viske___
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

富永海醬 Chinees omelet met als vulling, gaar krab of garnalen of sardines (in tomatensaus) of ham of varkensvlees of rundergehakt. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Oooooooo wat heb ik gisteren zitten SMULLEN van dit heerlijke visje!! 's Middags op de markt scholfilet gekocht en dat is helemaal niet zo duur als ik eerst dacht en 's avonds heb ik dit heerlijke gerecht ermee gemaakt. Ik had er ook nog licht pittig gewokte bloemkoolroosjes bij gemaakt. De combinatie was echt lekker en komt zeker vaker op tafel. Dat het lekker snel klaar was is uiteraard mooi meegenomen. Het recept is voor 1 persoon dus als je met meer bent gewoon de ingredienten verdubbelen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Van soja- honingmarinade en sesam, een erg lekkere combi en snel klaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Voor dit gerechtje worden minispiesjes met scampi, zalm en groenten door een licht beslag gehaald en gefrituurd. Je kan op deze manier leuke borrelhapjes maken, een voorgerechtje of een lichte lunch. Lekker om te zien en te eten! Smakelijk!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De visboer om de hoek heeft vaak wel een zak pijlinktvis in de diepvries. Neem zoveel als je nodig hebt en stop de rest weer terug. (in je eigen diepvries natuurlijk) haha …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Lekker luxe en niet al te duur …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

200 gram tagliatelle 3 dl olijfolie 1 Spaanse peper 3 tenen knoflook 2 tl paprikapoeder 300 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 ui 2 tomaten 1 bakje rivierkreeftjes peper en zout 200 gr sugocasa tomatensaus 50 gr rucola paar blaadjes basilicum …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een makkelijk te maken recept, ik had alle ingrediënten in huis en ik heb er dit gerecht van gemaakt. Het kan ook worden gemaakt met een pakje kant en klare kaassaus, wat natuurlijk veel makkelijker is maar een zelfgemaakte saus is veel lekkerder. De gratin kan worden geserveerd als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht uiteraard gebruik je dan een grotere portie. vergezeld van een lekkere salade en bruin brood of stokbrood. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Maak deze "frikadellen" eens als borrelhapje ! …  Lees verder »

Supersnel, makkelijk en Ohhh zo heerlijk!!! …  Lees verder »

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Italiaan culinair hoogstandje!Een prachtig gerecht!! Het is wat werk, maar een geweldig resultaat. Als je de ingredienten al ziet moet je de smaak herkennen. Dit is verwennen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit receptje geeft een aparte - maar overheerlijke - bereiding van gemarineerde scampi op de BBQ, in de grillpan of in de wok weer. Ik heb het uitgetest op de proevers thuis, en ze waren in de wolken! Het ziet er dus niet alleen lekker uit, het is het ook! Ik heb het gerechtje in de wok bereid, maar ga het zeker ook op de BBQ bereiden. Smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Dit receptje combineert gerookte zalm perfect met getoost bruschetta brood. De looktoets is verassend en geweldig lekker! Deze toast kan perfect als lichte lunch of als hoofdgerecht. Een verkleinde versie is perfect als voorgerechtje - alleen uitkijken dan dat je de toast iets minder royaal met look inwrijft zodat de gebruikte hoeveelheid look de erop volgende gerechten niet gaat overstemmen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Marokaanse keuken voor 4 pers. Deze salade wordt meestal als eerste geserveerd als er meerdere gangen zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Kan zowel als tussengerecht, als als borelhapje geserveerd worden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 eieren , 6 el fijngesneden kruiden(bieslook,peterselie,koriander,dille) , 1 tl mosterd , 1-2 el creme fraice , zout , peper , 4 velletjes filodeeg , 1-2 el olijfolie , 250-300 gr gerookte zalm in dunne plakken …  Lees verder »

Een recept van Jan Schijf, chef-kok van restaurant de Amstelhoek te Nieuwegein …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top