1. Home
  2. Community
  3. veldmuis8
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Bodem 200 g roomboterkoekjes 80 g boter Vulling 1 vanillestokje 400 g verse roomkaas 500 g Mascarpone 250 g suiker 115 g zure room 5 eieren 30 g bloem Garnering 250 g aardbeienjam 1 bakje verse aardbeien …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

- 1? kg. kruimige aardappels - zout - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 Chinese kool - 1 zakje nasikruiden (Conimex) - 1 eetlepel olie - 125 gr. magere spekreepjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Ja, ik weet wel dat hiervan al een heleboel recepten op Smulweb staan, maar ze zijn toch allemaal weer net een beetje anders Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het originele recept zit geen paprika, geen shitake of champignons, minder ui/lenteui en zelfs geen koriander. Om toch een beetje groente binnen te krijgen zonder dat je er meteen een tweede gerecht bij moet maken heb ik het een en ander uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk hier op uitgekomen. De koriander geeft de typisch Thaise smaak aan het gerecht. Zoals het nu uiteindelijk geworden is komt het vaak bij ons op tafel. Dit is voor mij het "beste" recept van Thaise kip met cashewnoten en wie weet misschien voor jullie ook? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is nog een recept dat ik ooit eens heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai, Thailand Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is. De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum. De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima. Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn. Voorzichtigheid is dus geboden!!! Ik wens jullie heel veel succes en smakelijk eten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

HEERLIJK BIJ GEROERBAKTE NOEDELS EN PAKSOI OF MET BOERENKOOLSTAMPPOT …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top