1. Home
  2. Community
  3. vanbokhoven1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze heerlijke salade maakte ik afgelopen week bij de lunch toen Marjan, onze nicht die vegetarisch eet, bij ons logeerde. Zij is - net als wij - dol op peulvruchten. Ik had nog een rijpe avocado op de schaal. Dus zo ontstond deze heerlijke salade. Wij vonden het allemaal erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Koolrabi wordt in Duitsland heel veel gegeten. Koolrabi kun je vergelijken met de smaak van een stengel van bloemkool. Koolrabi kun je zowel rauw als gekookt eten. In Duitsland vaak in kleine blokjes gecombineerd met erwtjes en worteltjes, of in reepjes met een sausje. Ik ga voor de koolrabisoep. Ik heb al eerder koolrabisoep gemaakt. Zie mijn recepten: Heerlijke-romige-koolrabisoep en Romige-koolrabisoep-met-broccoliroosjes Maar wilde deze keer eens iets anders proberen. Ik stuitte op een recept op internet van koolrabi met groene Spaanse peper. Natuurlijk het recept behoorlijk aan eigen smaak aangepast. Heeeerrrrrlijk....! Een aanrader …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijke zoete sappig abrikozen gekocht op een marktje in de buurt van Straatsburg. We hadden een logee en die wilden we natuurlijk verwennen. Beetje experimenteren met wat ingrediënten en daar uit ontstond dit heerlijke abrikozentaartje.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gevulde champignons maak ik vaker. Altijd lekker. Deze keer een vegetarische variant. De gedroogde tomaten zorgen voor de pittige smaak in de champignons. Omdat ik altijd een flinke scheut witte wijn of bouillon in de ovenschaal met de champignons doe blijven de champignons lekker smeuig en worden ze niet droog. Dit is ook een lekker bijgerecht bij een pasta maaltijd, bij de bbq  c.q. barbecue of als borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke luchtige mousse met een licht advocaatsmaak. De combinatie met de - vooraf in frambozenlikeur - gemarineerde frambozen was verrukkelijk. Heel goed voor te bereiden (dag tevoren kun je de mousse al maken), dus gauw klaar als je gasten krijgt. Let op de koeltijd van de mousse. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in. Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk. Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak. N.B. Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Deze "blije soep" kregen we kort geleden bij mijn schoonzusje. Ze had al vaak verteld hoe lekker deze soep was en nu konden we het zelf proeven. En de soep is echt lekker! Mijn schoonzusje had het recept uit een tijdschrift dat zij had gelezen bij de kapper. De soep wordt "blije" soep genoemd omdat bananen een goede invloed op je hebben. Wikepedia zegt: Een banaan werkt dankzij serotonine als een natuurlijk antidepressivum. Daar word je dan toch blij van? Toen een paar maanden geleden Louise (alidada op Smulweb) en haar man bij ons op bezoek waren heb ik haar het recept ook gegeven. Zij heeft de soep ook gemaakt en was enthousiast. Maar had die keer geen foto gemaakt en dus ook nog niet op Smulweb gezet. Inmiddels heeft Louise de soep al voor de 2e keer gemaakt. Nu heb ik de soep dus ook gemaakt en met alidada afgesproken dat ik de soep op Smulweb zou zetten. Ik ben benieuwd naar de reacties. NB: Ik heb aan de soep nog wat citroensap toegevoegd, maar dat staat niet in het originele recept. Ik vond de smaak daardoor nog beter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Caribisch

Heerlijke visschotel die je gerust een dagje van tevoren kan klaarzetten! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Lekker, makkelijk, gezond, snel en goedkoop. Het brood in de vulling geeft bovenop een heerlijk krokant korstje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

700 g Broccoli 2 tenen knoflook olijfolie 200 g ricotta 25 cl crème fraîche 2 el pijnboompitten zot en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

200ml kippenbouillon 200 gram couscous 1 stuk gerookte kipfilet 1 stuk rode paprika ½ stuks aubergine 4 stuks Kühne augurken ½ bosje koriander 4 takjes verse Koriander(garnering) scheutje olijfolie peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Afrikaans

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gemakkelijk eenpansgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt. …  Lees verder »

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus. …  Lees verder »

Lekker soepje, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top