1. Home
  2. Community
  3. tweety48
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit pittige soepje heeft een Indonesische touch. Het is dan misschien niet echt authentiek want ik heb het zelf in elkaar geknutseld en ik ben natuurlijk dan ook geen Indo Maar lekker was het in ieder geval wel. Ik heb enkele takjes van mijn kerrieplant met de bouillon mee laten trekken. Geen nood als je dit niet hebt want er komt later toch nog genoeg kerrie aan te pas. Al met al een heerlijk kruidig en pittig soepje waar je het vanzelf warm van krijgt. Pas wel op met de hete peper want die is alleen maar om de bouillon mee te maken. Dus NIET opeten!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Heerlijke romige soep met een vleugje mosterdsmaak. Lekker voor als je weer eens iets anders wilt dan de "gewone" aspergesoep. Met gerookte kipfilet of gekookte ham. Of weglaten voor een vegetarische variant. Je kunt de roomkaas ook vervangen door crème fraiche of kookroom. Ik heb er nog even de staafmixer doorheen gehaald omdat ik allemaal onregelmatige stukjes asperges had. Je kunt de stukjes ook gewoon heel laten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Sticky chicken is makkelijk en snel klaar te maken en overheerlijk! Je maakt nooit genoeg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Kip met een indisch tintje, lekker met witte rijst of met stokbrood …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Het recept van deze heerlijke plakjes rosbief vond ik op internet. Ik vond dit een leuk recept als onderdeel van een voorgerecht bij mijn Spaanse dineetje met o.a. gevulde champignons en een gevuld bladerdeeghapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Aangezien we een weekje met de camper op pad zijn met dit prachtige weer hebben we voor het gemak de cadac uit de kast gehaald om onderstaand recept te bereiden en te genieten. En...... ? Hoe leuk is het dan om buiten te koken en DE MAN het initiatief neemt om dit te doen? DE VROUW met alle voorbereidingen en de instructies hoe te bereiden Het was een voortreffelijk gerecht , maar teveel.....helaas en zonde om weg te doen natuurlijk. Morgen eten we dus de rest en ik weet nu al, dat ik een halve paprika,( die ik nog heb liggen) wat komkommer , een flinke gesnipperde ui, een blikje tomatenpuree en nog wat Griekse yoghurt zal toevoegen voor een voldoende maaltijd. En natuurlijk kan dit ook gewoon in een stoofpan op het fornuis worden gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Zelf kip kerrie maken? Voor deze variant heb je niet veel ingredienten nodig en ik voeg er mijn eigen twist aan toe met een paar lepels pindakaas. Zo wordt deze kip kerrie eigenlijk een soort kruising tussen kip kerrie en pinda curry. En dat met ingredienten die je wellicht al in de voorraadkast hebt staan! Alleen nog even de kip en verse groentes halen en je kan aan de slag.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijke hartige taart, simpel en zo klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof. Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen. Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Eenvoudige Ratatouille. Makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekkere goed gevulde soep, typisch iets voor in het weekend met een broodje erbij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Makkelijk en snel te maken heldere tomatensoep.Alle grondstoffen heeft bijna iedereen in huis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik ben een ontzettende liefhebber van de Thaise keuken maar ik hou ook heel erg van hartige taarten. Een leuke uitdaging dus om daar een nieuw gerecht mee te bedenken. Met als basis gehakt is daar natuurlijk wel iets lekkers mee te brouwen.  Ik heb spitskool gebruikt maar je zou ook Chinese kool of Paksoi kunnen nemen. Voor de Thaise touch heb ik kokosmelk gebruikt, curry, kaffir lime leaves, vissaus en natuurlijk voor de finishing touch, koriander. Dat het project geslaagd was bleek wel want de taart was tot de laatste kruimel op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Heerlijk hartig soepje wat je ongestraft zo veel mag eten als je wilt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken
Top