1. Home
  2. Community
  3. tuxie
  4. Kookboek Indisch
Kookboek "Indisch"

Spitskool bereid op indische wijze met kip, kerrie, uien en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Om minder olie te gebruiken snijd ik de aubergines in dikke plakken en gril ze zonder olie in een hete grillpan en snijd ze dan in blokjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

- 2 zakjes zwarte thee - 1 kop water - 1/2 kop melk - 1 kaneelstokje (gebroken) - 2-3 cardemom-peulen (geplet) - 2 bolletjes peper (geplet) - 2-3 kruidnagels - suiker (naar believen maar Chai mag best wel goed zoet zijn) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Met dit recept wordt je naan beter dan bij de meeste indiase restaurants. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

8 aardappelen 1 TL Garam masala 1 TL gemalen koriander 1/2 TL Chili poeder 1/2 TL zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Kip in een jasje op zn indiaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

24 middelgrote garnalen, 1 theel. kurkuma, 1 middelgrote ui (fijngehakt), 1 theel. pepermunt, zout naar smaak, 2 kopjes bloem, 1 snufje cayennepeper, 1/2 theel. knoflookpoeder, 2 geklopte eieren, plantaardige olie voor het bakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Pittig hoofdgerecht(bron:Tip Culinair) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Zelf indiase naan brood maken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Heerlijke pittig-aromatische runderstoofpot uit India, klassieker bij ons thuis. Het gerecht is verrassend pittig -fris door een grote hoeveelheid verse gember, minimaal 50 g. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Geurig en kruidig Indiaas kipgerecht bomvol smaken. Een verrukkelijke fusie van pittig en zoet.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

3 bosuitjes 500 gr kastanjechampignons stukje verse gemberwortel 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook 2 theelepels kerriepoeder 1 theelepel garam massala 1 1/2 dl kokosmelk (blik) zout citroensap verse koriander …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

2 grote uien,1 teen look,1 spaans pepertje,1 theel. kummel,2 theel. gemberpoeder,1 eetl. kerriepoeder,2 eetl.olie,2 grote aardappels,1 appel,1 kaneelstokje,3 kruidnagels,1 liter kippenbouillon,1 pakje kokosmelk(200 ml),sap van een half cotroen,p+z,1 bosje koriander. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Top