1. Home
  2. Community
  3. tump
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Tip: verse schorseneren kunt u minstens 2 weken bewaren in de la van de koelkast. Vlekken van de zwarte schil zijn moeilijk uit kleding te verwijderen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Klassiek gerecht dat met name in ons land beneden de rivieren vroeger vaak op tafel kwam. Ook asperges en witlof kunnen op dezelfde wijze worden bereid. Het schoonmaken van de zwarte wortels wordt een stuk gemakkelijker wanneer u ze eerst schoon boent, daarna 8-10 minuten in ruim water kookt en ze vervolgens in ijskoud water legt. Nadat ze zijn afgekoeld, kunt u de schillen er, net als bij gekookte bietjes, gemakkelijk aftrekken (stropen). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

750 g schorseneren 1 el citroensap 1 kleine ui in ringen boter om in te bakken 2 el peterselie, fijngehakt zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 kg schorseneren 100 gram tarwebloem 2 eetlepels azijn zout ---------- 400 gram ham 60 gram boter 125 ml slagroom peper nootmuskaat 100 gram geraspte kaas  …  Lees verder »

Er zijn 2 soorten schorseneren, een lichte en een zwarte soort. Ze zijn nauw verwant aan elkaar, maar ook aan paardebloem en sla. Wat ze gemeen hebben is de lange, spits toelopende wortel. De lichte soort komt eigenlijk uit het hele Middellandse Zee gebied en de zwarte soort uit Spanje en Portugal. De naam schorseneer is afgeleid van een Italiaanse gifslang. Uit die tijd stamt zijn reputatie als geneeskrachtige plant, die zou helpen tegen de pest en slangenbeten. Het blad en de bloemen werden gebruikt tegen maagzuur en leverkwalen. Ik heb meer schorseneerrecepten op Smulweb staan! …  Lees verder »

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker bij de koffie, heerlijk als klein vierkantje bij het 'Grand Dessert'. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker, makkelijk te maken, en heel gemakkelijk als je veel visite krijgt! natuurlijk ook lekker als nagerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

4eieren,125g zelfrijzende bloem,75g cake-mix,50g cocosmeel,100g suiker,250g appelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

De allerlekkerste appelcake die gewoon op de bakplaat wordt gebakken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De lekkerste honing mosterd saus die je kan maken. Smaakt super bij een broodje beenham of een lekkere lamsbout. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Italiaanse gegrilde groenten in basilicum-marinade. Met dit gerecht heb je geheid succes bij etentjes. In het recept worden twee varianten behandeld in de kleuren van de Italiaanse vlag: 1. groene asperge, aubergine en rode paprika 2. courgette, witte asperge en rode paprika. De bereiding van dit gerecht wordt gedemonstreerd in een video die te vinden is op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_gegrilde_groenten.php De video is ook aangeboden bij Smulweb tv. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

De enige echte kapsalon alleen nu ook thuis te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Basisrecept …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een wereld soep. Met dank aan Allerhande 11-1999 blz. 89. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Lekker en makkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Mijn eigen variatie op diverse bestaande pompoensoepen. Met halloween maak ik m altijd! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Uit het boek Het Langzaam-aan-dieet, voor 4 personen  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Pompoen trekt mij niet aan.(SORRY) (ja in de tuin als decoratie). Met monumentendag kwam ik in Weesp in de molen om broodmeel te halen en waar ze met pompoenen en pompoensoep stonden. Toch even proeven.. En ik vond de smaak verschrikkelijk lekker. (Sorry niet verwacht) vandaar dit recept!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een pittige winterse pompoensoep, meteen al heel smakelijk maar de tweede dag nog lekkerder. Deze soep kun je goed invriezen en is ook geschikt als maaltijdsoep. De aardappel kun je vervangen voor een pastinaak of een bataat; het resultaat wordt dan wat zoeter. Een aardige variatie is ook, om de soep op smaak te brengen met komijn (kummel). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top