1. Home
  2. Community
  3. tubert
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gezellig om te maken.Heerlijk om het te eten ! …  Lees verder »

Een bewust hapje, voor bij de thee, koffie of gewoon lekker tussendoor. Het is een volhapje wat verbazingwekkend vult. Het is veganistisch, suikervrij, lactose vrij en glutenarm. Het heeft een basis van Spelt meel, amandel en hazelnoot. Opsmaakgemaakt met chocola, rijststroop, honing, gember en pepermunt. Recept voor ruim 500 gram koekjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Heerlijk brood, zonder toevoeging van E-nrs e.d. Allemaal natuurlijke producten en wat superfoods. Koolhydraatarm! …  Lees verder »

140 gr amandelmeel, 200 gr hüttenkäse, 40 gr boekweitmeel, 1 tl bakpoeder, 70 gr zongedroogde tomaatjes in olie in stukken, verse basilicumblaadjes in stukken, 4 eieren, zeezout, parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Koekjes uit een pak vind ik steeds minder lekker. Deze koekjes zijn lekker knapperig en de smaak is heerlijk. …  Lees verder »

Heerlijke zoete cake zonder suiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Biologisch

Recept komt van de SCdieet-site. Ik heb ze gemaakt en ze zijn heerlijk, ook als je dit dieet niet doet. Ze zijn in elk geval zeer vriendelijk voor je darmen. …  Lees verder »

Goed nieuws voor chocoladefans:een chocoladetaart waarover je je niet bij elke schuldig hoeft te voelen. Pure chocolade, met een cacaogehalte van 85 procent of hoger is, is helemaal niet zo slecht. Integendeel,als je daarnaast niet al te veel suiker en andere minder gezonde ingrediënten in de taart verwerkt,kun je dit recept met een gerust hart maken. …  Lees verder »

Kersenclafoutis is voor de Fransen wat appeltaart voor Nederlanders is; een heerlijke klassieker en een traditioneel Frans nagerecht. Het is een soort luchtig gebak met een heerlijke amandelsmaak en je kunt hem maken met allerlei zomerfruit. Deze versie is met perzik en aardbei gemaakt, maar met abrikoos, pruim, banaan, blauwe bessen, frambozen, appel of kersen kan natuurlijk ook.  Met room, champignons, spekjes en kaas zou je ook een hartige variant kunnen maken. Omdat het beslag vrij dun is (lijkt op pannenkoekbeslag), wordt dit recept in een schaal en niet in een springvorm gebakken.  Het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Gebaseerd op een recept van Gordon R. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke suikervrije koek …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

200 g boter 150 g suiker 1 tl vanille-extract 3 eieren 100 g amandelmeel 100 g polenta 100 g zelfrijzend bakmeel 200 puree van 4-5 peren …  Lees verder »

Heerlijke veganistische pannenkoek …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Biologisch

Lekker en gezond op pakjesavond. …  Lees verder »

Met citroen en amandel. Lekker fris dessert of eet als gebak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

3 eieren (liefst beste kwaliteit) 1 tlp kardamonpoeder, 1 tlp gemberpoeder, 1 tlp kaneel, 4 volle eetlepels cacao, 1 tlp bakpoeder, 100 ml sojamelk,(rode pak), 3 eetlepels sojaroom, 1 tlp vanillepoeder of essence, 125 gr vloeibare boter, 200 gr amandelmeel, 25 ml natrena vloeibaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Amandelmeel koop ik bij de natuurvoedingswinkel of toko. Je kunt het fijner malen om het nog meer op bakmeel te laten lijken. Ook kun je (al dan niet ) gepelde amandelen kopen en ze zelf fijnmalen in een keukenmachine. Ik heb een notenmix gebruikt, je kunt allerlei noten naar keuze gebruiken, alleen met walnoten is ook lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Kofta is een Grieks gerecht. Ik kocht wel eens zo`n doos uit de serie `wereldgerechten` van een bekend merk om Kofta te maken. In die doos zat dan de benodigdheden die je hele gerecht kant en klaar samenstelt met de uitleg achterop verpakking. In zo`n pak zitten zoveel verkeerde dingen en toevoegingen dat ik met behulp van google op dit recept uit kwam. En het was nog heerlijk ook vandaar dat ik jullie wil laten meemaken hoe het is om volgens de Paleo wijze te koken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Zonder suiker! Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top