1. Home
  2. Community
  3. truhirili
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Komkommersalade …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Kip in een jasje op zn indiaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een top-receptje voor chana dal, dat op het menu staat van een goed indiaas restaurantje in Brussel. (lekkere indiase thuiskeuken zonder poespas) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Lekker cholesterol- en caloriearm dessert, waarbij je niet merkt dat je aan het diëten bent …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Voor 4 personen - 4 points pp …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

....en pepermunt.Voor gegarandeerd succes. Een plezier voor het oog, de smaakpapillen en de lijn...Dit caloriearme dessert bevat bijna geen vetten! Bovendien is het rijk aan antioxidanten, in het bijzonder het polyphenol in de aardbeien, en het is ook een goede bron van vitamine C dankzij de rode vruchten en het citroensap. Ideaal na een stevige maaltijd. (Recept van Yves Michiels, restaurant "De Kerselaar" te Antwerpen per portie: 222 kcal) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Een lekker, makkelijk en goedkoop gerecht. Ook eventueel te bereiden met spitskool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een lekker voorafje of lichte maaltijd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

1/3 Turks brood 25 gram Parmazaanse kruiden 1 dl olijfolie 100 cl crème frâche 125 gram citroenmayonaise 250 gram soepstengels 1 sinaasappel, citroen en limoen grof zeezout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

1 ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 50g champignons, 4 takjes peterselie, 1 el. boter of margarine, 500g rundergehakt, zout, peper, 1 el. barbequesaus(fles), 1 tl. knoflookpoeder, 1 pak korstmix, 2 el. bloem, 1 el. melk …  Lees verder »

Aromatische en lekker lichte quiche. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

800 g. kipfilet 3 eetlepels olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 uitgeperst teentje knoflook 3 dl. kippenbouillon 2 eetlepels citroenrasp 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngesneden verse tomaten 1 theelepel kurkuma(geelwortel) 2 theelepels karwijpoeder versgemalen zwarte peper en zout 1 eetlepel bloem 100 g. groene olijven  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan
Top