1. Home
  2. Community
  3. tropenkolder
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

3 kemirienoten of 3 theelepels kemiriepasta 1 ui 3 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 1 theelepel kunjit/koenjit 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 1 fijngehakte Spaanse peper 2 eetlepels zilveruitjes 1/2 dl azijn 1 theelepel zout 750 gram groenten waaronder schoongemaakte bloemkoolroosjes, sperziebonen, wortel, taugĂ© en kool in zeer fijne reepjes gesneden …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Een overheerlijk Indisch vleesgerecht dat niet heet is. Maak het een dag van tevoren klaar en alles kan lekker intrekken. Aangezien wij maar met zijn tweetjes zijn, doe ik alles in diepvriesbakjes voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Knapperig en gekruide vis van het platteland van Cambodja - helaas de plaatjes werken niet …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Rundvlees met pepers …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Makkelijke visschotel die ook een dag van tevoren gemaakt kan worden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Bron: Bijlage Libelle juli 1980 De soep heet in de bijlage Chinese tomatensoep, maar bij mijn weten gebruiken Chinezen geen sambal. De soep heet nu dat ook "Pittige tomatensoep". Heeft meer weg van de Indische keuken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk bijgerecht, of zomaar tussendoor …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 jonge kip 2 tenen knoflook bouillon olie zout 1/4 theel sereh 3/4 theel laos 1 theel trassi 2 theel ketoembar 1 theel djinten 1/2 theel koenjit stuk citroenschil 2 salambladeren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Recept meegenomen vanuit zuid-afrika: …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Zuurkoolschotel met chorizo, oregano en gedroogde tomaten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit is sate van kippenvlees, met heel veel kruiden. Het vlees wordt eerst voorgebakken en dan, omhuld met de saus, geroosterd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De basis voor verschillende sambal goreng. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een lekker bijgerechtje voor over de nasi of bami …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Het is het lekkerst als Gert het maakt en ik de sous-chef ben... Het recept heeft ie uit "Chinees koken" van J. Passmore. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Bijzonder lekker gerecht dat exotisch van aard is ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Rotmok is rijst met hachee of een stoofpot van restjes vlees.In het voormalig Indie noemde men dit gewoon nasi.Echt lekker hoor. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top