1. Home
  2. Community
  3. toverzout
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast. We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle. De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  N.B.: Dit recept staat op nr. 2 in de Top 5 van de Smulweb Kerstklassiekers (Smulwebmagazine Kersteditie 2020) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heel eenvoudig kip gerechtje waar jij weinig voor hoeft te doen, want de oven doet het werk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans
pom

Een verslavend Surinaams gerecht wat ik heb samengesteld uit verschillende traditionele recepten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Deze heerlijke kabeljauw wordt vooraf niet gebakken, maar gaat gelijk in de oven bedekt met een heerlijke mosterd-roomsaus. Geen omkijken naar en smullen ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke, eenvoudig en super snel te maken cake. heerlijk luchtig. MAAR ECHT WEL... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

250 gr. aardbeien (of frambozen of bramen ) 2 eierdooiers 4 eetlepels suiker 1 fles Freixenet Cordon negro seco maak de aardbeien schoon snij ze door de helft verdeel ze in de glazen mix de eidooiers met de suiker in een grote kom ca. 5 min. romig zet de kom in een pan heet water op het vuur net tegen de kook aan schenk er 1 1/2 dl freixenet bij klop met de mixer ca. 10 min.tot een schuimig mengsel schenk de massa over de aardbeien in de glazen en.... .... drink de rest uit de fles erbij heerlijk zomers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een vrij grote arretjescake en vrij grove structuur, wat je makkelijk kunt aanpassen, net als de grote. …  Lees verder »

600 gram beenham naturel * 200 gram sjalotjes * 5 dl rode wijn * 2 dl (vers) sinaasappelsap * 2 teentjes knoflook * 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd * versgemalen peper * zout * 2 eetlepels olijfolie * 25 gram boter.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zalige, echt Hollandse winterkost, voor als het buiten vriest dat het kraakt en het binnen heerlijk warm is en het zalig ruikt als deze schotel in de oven staat.Echt smullen met z`n allen. Maar wel wat tijd ervoor uittrekken!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Echt een toppertje al zeg ik het zelf :-). Gebruik wel de Massala (toko) i.p.v. gewone kerriepoeder want deze geeft veel meer smaak aan het geheel en maakt het echt Surinaams! Ik zie dat mijn recept als snelste stijger binnen Smulweb staat en daar ben ik uiteraard erg trots op! :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

1 grote kan voor op warme zomerse dagen als dorstlesser …  Lees verder »

Top