1. Home
  2. Community
  3. topkeuken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gestoofd rundvlees uit Italie stamt uit grootmoeders tijd. Het is gemakkelijk van tevoren te bereiden en handig als je gasten ontvangt. Met dezelfde moeite maak je een dubbele hoeveelheid want de dag er na smaakt deze stoofschotel zeker zo lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

300 g witte rijst ? 1 schaaltje kipfilet (ca. 350 g) ? 1/2 komkommer ? 150 g sugar snaps ? 3 eetlepels zonnebloemolie ? 1 pot Indonesische roerbaksaus sate (520 g) ? 1 bakje tauge (125 g)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Bron: www.peppadew.comPeppadew (spreek uit: peppadiu) is de merknaam van deze zoet-pikante pepers, afkomstig uit Zuid-Afrika.In dit recept worden ze gevuld met Boursin gemengd met creme fraiche. Verrukkelijk!Er zijn legio andere vullingen denkbaar: tapenades, gehakt, (vis-)salades, noem maar op ... …  Lees verder »

LEUK OM DE AARDAPPELEN EEN KEER OP ZO'N MANIER TE SERVEREN. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept hoort bij het artikel 'Truffeltaart als zoenoffer'.Bron: Volkskrant Magazine 24-01-2004 …  Lees verder »

1 kg tomaten 1 ui 1 kleine prei 400 g soepvlees, bijv. runderpoulet 3 worteltjes 1 klein bosje peterselie 3 takjes tijm 1 stukje foelie of 1 theel. gemalen foelie 2 laurierblaadjes 5 peperkorrels 1 schijf citroen zonder pitten 2 theel. suiker zout Voor de soepballetjes: 250 g gehakt 1 ei 1 beschuit 1 eetl. fijngehakte peterselie zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekkere sambal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Kook 2kilo verse mosselen,alleen wat zout en peper toevoegen. maak van 5 eetlepels conimex ketjap (manis zoet),1 mespunt knoflookpoeder 1 eetlepel water een marinadesaus, wwaar de gekookte uitgepelde mosselen 2uur in moeten liggen. rijg er daarna 6 op een satestok ,rol deze door de panneermeel en frituur ze 2min, serveer ze met wat pindasaus en stokbrood …  Lees verder »

Deze rolletjes zijn heel eenvoudig klaar te maken, er komt geen fornuis aan te pasgebruik voor het beste resultaat ingredienten van goede kwaliteit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

8 kalfsoestertjes van circa 60 gram per stuk 2 eetl. bloem zout en peper 300-400 gram witte of groene tagliatelle 25 gram braadboter Voor de citroenolie: sap en geraspte schil van 1 citroen 1 dl olijfolie 1 bosje bieslook, in ringetjes geknipt  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker met kalfsvlees, kip of lamsvlees. Gebruik verse rozemarijn uit de tuin. In plaats daarvan kun je andere verse kruiden gebruiken - peterselie, bieslook, dragon, venkelgroen - maar rozemarijn is het lekkerst. …  Lees verder »

Deze wodkawolkjes zijn hemels! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De Amerikaanse keuken, met name die van Californie, kenmerkt zich de laatste jaren door de creatieve combinaties van ingredienten uit verschillende landen. Bron: Woensdag gehaktdag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een recept wat vroeger geserveerd werd in Amsterdam, bij het ooit zo fameuze Lido, als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel. En in de Haagsche Statenlaan. Men keek er elke vrijdag verlangend naar uit: het bordje met kleine uitjes en gember. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1/2 lieter magere yoghurt met aardbei 1 middelgrote banaan 1-2 glazen melk met fruitsmaak vers geperst citroensap fruit naar keuze (aardbei of framboos) …  Lees verder »

6 blaadjes witte gelantine 1 citroen 3 bananen 50 gram suiker 0,25 dl slagroom 250 gram kwark ca. 16 lange vingers kliene chocolaadjes …  Lees verder »

De naam zegt het al. …  Lees verder »

Amuse of voorgerecht naar een recept van Geert Van Hecke, chef-kok van het driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge …  Lees verder »

Amuse …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Pasta voor 1 persoon gekookt volgens gebruiksaanwijzing, 1,5 dl slagroom, 50 geraspte kaas, broccoli 5 minuten gekookt, 1 zalmfilet, serranoham, beetje kruidenboter, zout en peper en cayennepeper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top