1. Home
  2. Community
  3. toniawerner417
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Klein paasontbijt gerecht; een ei, in wat voor vorm dan ook, hoort erbij ! …  Lees verder »

Lekker voor de paasbrunch, als snack, lunch en voorafje.Recept uit een oude Tip. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf ( het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en de 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maïzena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekepan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rst van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten. …  Lees verder »

Vetmaaltijd fase I …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Montignac

Deze quiche met geitenkaas, groene asperges en druiven mag niet ontbreken bij de paasbrunch! Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Mmm dit is leuk, maar ook heel erg lekker en fris. Deze misstaat niet bij de paasbrunch en goed voor te bereiden en makkelijk en snel te maken. Ook in de zomer in de tuin als lunch is deze spread lekker. Ruim voldoende voor 4 personen en afgedekt in een plastic bakje minimaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Hartige croissantkrans met kip. Dit gerecht is met zijn kruidige smaken een heerlijke toevoeging voor bij de Paasbrunch. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

90 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten 300 g bloem + extra om te bestuiven 275 g bruine basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker (8 g) 3 el suikerstroop (beker 500 g) 3 eieren, op kamertemperatuur 250 g dadels, pitten verwijderd 1 zakje bakpoeder (8 g) 1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt 100 g suiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Met champignons en kruidenboter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Na een vleesloos dagje zoals gisteren smaken gehaktballetjes extra lekker. Zeker met deze  gemakkelijk te maken schotel. Bovendien snel klaar, want als de balletjes in de oven staan, kun je ondertussen de saus maken. Als de saus over de balletjes wordt gegoten en weer in de oven geplaatst kun je de groente en de pasta koken.   Ik heb voor  plakjes cheddar gekozen , omdat hoewel goed verpakt en uiteraard in perfecte staat ze toch al wat lang in de koelkast lagen. Mooi verwerkt dus. Natuurlijk kun je deze lekkere balletjes schotel ook afwerken met mozzarella of een andere goed smeltende kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een authentiek Peruaans recept voor het bekende Latijns-Amerikaanse visgerecht. …  Lees verder »

Heel erg lekker maar een gerecht waar je de tijd voor moet nemen. Het is niet veel werk maar heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Het is heel goed in te vriezen als het klaar is, dus maak een dubbele portie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

4 eendenborstfilets zonder vel.2 preiwitten.Olijfolie.Peper en zout. VOOR DE MARINADE:100ml sojasaus.100ml hoisinsaus.50ml acaciahoning.50ml rijstwijnzijn.50ml oestersaus.VOOR DE SAUS:2dl bruine fond.1dl appelsap.1 eetlepel balsamicoazijn.1 appel, in stukjes.1 theelepel ijskoude boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik heb momenteel, mede uit m'n eigen tuin, veel groente- en kruiden over, ware explosie, dus heb dit lekkers ermee bedacht. Echt helemaal anders, maar super, super lekker en gezond dit zomerse recept. Even een beetje snijwerk, maar erg makkelijk te maken. Ook geschikt voor kinderen, ze smullen er van.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze heerlijke Aziatische ovenschotel is heel gemakkelijk te maken en staat al na 30 minuten te geuren op tafel. Het gerecht lijkt een beetje op : "Chinese Kung Po Kai een Chinese Klassieker ", maar dan toch weer nét ff anders en net zo snel klaar als dit gerecht . De saus is verrukkelijk. en de absolute smaakmaker in dit gerecht. Chinese-kung-po-kai-een-chinese-klassieker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Vanavond maar weer eens zelf appelmoes gemaakt. Smaakt gewoon stukken beter dan die appelmoes uit potjes en eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite en tijd.. Ik denk bij elkaar een kwartiertje ofzo. Maar dan heb je ook wat!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top