1. Home
  2. Community
  3. tommy_1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wel heel.makkelijk recept voor cola kip maar o zo lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit gerecht staat bij elke buurtchinees op de kaart maar is dan in mijn ogen vaak veel en veel te zoet. Daarom kun je hem maar beter zelf thuis maken, dan kan je zorgen dat het zure aspect van dit kippetje ook goed naar voren komt. Als je de perfecte balans te pakken hebt, is dit echt een topgerecht. Bovendien kun je dit makkelijke en snelle recept nagenoeg maken met producten uit de voorraadkast. Heb je geen paprika voorhanden wees dan creatief met wat je wel hebt. Dit recept voor zoet-zure kip is ook lekker met wat knapperige sugar snaps of stukjes sperziebonen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Sloppy Joe, het broodje bal van Amerika. Een heerlijk mengsel van gehakt en saus op een broodje.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Ik garandeer je: het is een kliederboel om de Sloppy Joe te eten, maar neem van mij aan dat het wel erg lekker is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Nasi goreng is op de klassieke manier al erg lekker. Maar zou je een keer meer groenten of koolhydraatarm willen eten? Maak dan nasi goreng met broccoli rijst. Onwijs lekker en omdat je de rijst vervangt voor broccoli rijst eet je zonder dat je het door hebt best veel groenten!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Voor 6 stuks bereiding 30 minuten koelkast 1 uur oven 17 minuten Lekker taartje uit de FLAIR nr. 16 2020 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een broodje hete kip, je kan mij er voor wakker maken! Kip met saus die lekker pittig, zoet en zout is en dan het liefst met zoet zuur van komkommer en rode ui, heerlijk! Dit is mijn recept voor zo'n goddelijk broodje. Dit is mijn eigen invulling met ingredienten die ik lekker vind, wees niet bang om te experimenteren!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Al zeg ik het zelf, dit recept voor de ultieme hamburger is out of this world! Voor een goede hamburger kan je mij sowieso wakker maken, maar dit is de bom! Ik heb al veel geexperimenteerd met het maken van hamburgers, dit is mijn favoriet. En om niet te vergeten, de zelf gemaakte hamburgersaus is de aller beste.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Rund enchilada's met zacht gestoofd rundvlees. Dit is ultiem comfort food uit Mexico. De krachtbouillon rund basis van Struik geeft het gestoofde rundvlees extra veel smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De beste soep die er ooit gemaakt is. Simpel en toch echt een culinair hoogstandje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

1 kip van ?1? kg,in 6-8 stukken,zout,peper,3 el olijfolie,3 sjalotjes,fijngesneden,750g rijpe tomaten,ontveld,in stukken,150g zwarte ontpitte olijven,gehalveerd,1 tl gedroogde marjolein,3 dl sterke kippebouillon(van tablet),1-2 el fijngesneden verse marjolein. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Top