1. Home
  2. Community
  3. tobo10
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Verwijderd Recept …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Geurig knoflookbrood is een goed begin als u behoefte hebt aan een lekker hapje. Geef deze broodjes als een soort borrelhapje of als een amuse in een leuk amuse bakje opdienen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Noord-Thailand is een uitgestrekt bergachtig gebied met een prachtige natuur en bossen die als een groene deken het landschap bepalen. Het gebied is ook rijk aan traditie en verschillende culturen. In het noordelijke deel van Thailand dat ook `de gouden driehoek` genoemd wordt zijn grote en kleinere stammen te vinden die nog wonen en leven volgens tradities die al honderden jaren oud zijn. Dat zijn de Karen, de Akha, de Hmong, de Mien, de Lahu, de Lisu en de Padong die in het grensgebied van Thailand en Birma leven, in Mae Hong Son. Dit recept `Aloe Che`, een pittig gestoofde kip met aardappelen, komt van de Padong. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

1/2 theel. zwarte peper. 1/2 theel. komijnpoeder. (djinten) 1/2 theel. korianderpoeder 1/2 theel. piment. 1/2 theel. paprikapoeder. 1/2 theel. gemberpoeder. 1/2 theel. cayennepeper. 1/2 theel. kaneel. 1/2 theel. nootmuskaat. 1/2 theel. kurkuma (koenjit). 1/2 theel. knoflookpoeder. 1/2 theel. selderieblad. 1/2 theel. peterselie. 1/2 theel. zout.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Leidse Hutspot met mals draadjesvlees en hartige spekblokjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Ook dit behoorde in mijn jeugd tot de favoriete recepten. Mijn moeder maakte dit niet vaak, want het is wel wat bewerkelijk. De vulling kruidde ze telkens weer anders. Je kan het als tussendoortje of als voorafje eten, maar dan heb je aan 1 of 2 voldoende. Maar ik eet het het liefst met sla als hoofdmaaltijd. Zorg dat de vleesvulling pittiger is dan de aardappelvulling. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een lekkere romige soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker luchtig suiker gebak, nagerecht en of koekje …  Lees verder »

RISOTTO:3 kipfiltets, 200 g risotto rijst, 1 dl witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 2 el verse parmezaan, 1 teentje knoflook, olijfolieSAUS:1 dl witte wijn, 1 dl kippenbouillon, 1 fijngesnipperde sjalot, 2 eidooiers, 100 gr roomboter, bieslook, risotto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

400 g kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 kg witte asperges, 5 lente-uitjes, 3 eetl. olie, 1 kippebouillontablet, 1 eetl. droge sherry, 2 eetl. ketjap, pepr, zout, 100g tauge. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

175-200 g bulghur 1 tl zout 450 g tomaten, in stukjes 1/2 komkommer, in stukjes 3-4 lenteuitjes, gehakt verse munt, ter garnering dressing: 50 ml olijfolie 50 ml citroensap 2 el versgehakte munt 4 el versgehakte peterselie 1 teentje knoflook, fijngehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

1 kg kipfilet 650 gr kouseband (of verse spercieboontjes) 700 gr aardappels 500 gr uien 3 eetlepels kerrie massala 2 eetlepels garam massala 6 teentjes knoflook zout en peper naar smaak half kopje komijnzaad 1 kg bloem 6 eieren 1600 ml melk boter (om in de bakken) olie  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Heerlijk deens dessert …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Scandinavisch

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top