1. Home
  2. Community
  3. tina1951
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor het deeg: 100 gram boter 100 gram kristalsuiker 200 gram bloem Voor de custard: 50 gram suiker 20 gram custardpoeder 350 milliliter melk Voor de vulling: 3 appels (Elstars) 1 theelepel kaneel 1 citroen 50 gram suiker …  Lees verder »

Citroensap van een halve citroen 1 el. witte wijnazijn 1 eidooier 2 el. mosterd 1 tl. honing 2 tl. worcestersaus 200 ml. zonnebloemolie peper en zout …  Lees verder »

Macarons maak je makkelijk zelf met de Magimix. …  Lees verder »

Heerlijke citroen schuimtaart …  Lees verder »

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee. Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere pittige chili. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Pralines in een handomdraai, voor ca. 30 stuks. In een afgesloten trommel op een koele en donkere plaats (bij warm weer in de koelkast) 4 weken houdbaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze taart is helemaal van mezelf. Waarom deze taart bij Orphan staat is mij een raadsel. …  Lees verder »

9 blaadjes gelatine (18 g) 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld 4 eetl. kersenjam sap en rasp van 1 citroen 450 g vanillekwark (Melkan) 200 g witte basterdsuiker 250 ml slagroom stijfgeklopt 500 g kersen poedersuiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Chocoladebavarois …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

100 g pure chocolade, in stukjes 100 ml melk 250 ml slagroom 100 g suiker 100 g witte of melk chocolade, in stukjes 3 sinaasappels 2 eetlepels sinaasappellikeur …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top