1. Home
  2. Community
  3. tilitobi
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wie kent ze niet en wie kan er wel vanaf blijven ??? Nou hier dan het recept om zelf eens te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bron : ReceptenWeb …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Yorkshire pudding is over de gehele westerse wereld bekend en de mensen uit Yorkshire houden vol dat alleen iemand uit Yorkshire het maken kan. Oorspronkelijk werd vlees klaargemaakt door het boven het vuur te hangen en het vet werd opgevangen in een bakblik, om later voor de pudding te gebruiken. Yorkshire pudding werd als eerste gang geserveerd, soms met een druppel frambozen azijn of wat jus. Het wordt in Yorkshire niet altijd bij rundvlees gegeven: het wordt gekruid met gehakte munt bij schapen- of lamsvlees, met salie bij geroosterd varkensvlees en wat van het beslag werd achtergehouden voor het dessert, op smaak gebracht met suiker, kaneel en geraspte appel of krenten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Je hebt nodig, 50 gr bakergist 50 gr margarine / echte boter 1,5 teelepel zout 1/2 dl suiker 5 dl melk 13 dl meel(780 gram)  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

500 gram verse ananasstukjes (u kunt ook de stukjes uit een blik nemen als u dat wilt) 400 gram suiker 1 wijnglas rum 1 fles witte wijn (naar keuze) 1 glas cognac vanillesuiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

10 gr witte basterdsuiker (voor zoete croissantjes) 350 gr bloem 30 gr boter 1 ei olie 1/2 eetlepel zout 10 gr gist 2 dl lauwe melk Extra nodig: mixer met kneedhaken, deegrol …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

De basisbenodigdheden voor het Pita broodje zijn vrij simpel : meel : anderhalf kopje = 300 gram (als het meel glutenrijk is, is deze hoeveelheid voldoende, anders gewoon wat meer meel gebruiken) gist (2 theelepels), liefst vers of de gedroogde versie (dus geen bakpoeder) zout : 1 theelepel water : 1 kopje handwarm = 250 ml …  Lees verder »

* Zemlovka tvarohova * …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Tsjechisch

Vooral lekker en leuk voor kinderen,je kunt de broodjes in elke gewenste vorm maken.Bovendien zijn ze lekker zoet en zacht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

We gaan regelmatig naar Zweden daar dit gemaakt .Het is echt superlekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Als kind in Zuid-Afrika aten we altijd deze pannenkoeken bij kerk bazaar. Maar ook gewoon thuis, zo lekker als tussendoor. Deze pannenkoeken zijn dus typisch Afrikaans.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

In de Arabische keuken(s) zijn honderden recepten met aubergine. maar de meest voorkomende is toch wel de gevulde aubergine. De zachte smaak van het vruchtvlees combineert met de meest uiteenlopende kruiderijen en andere ingredienten. Eet hier rijst bij of warm turks brood. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

50 gr boter * 1 ei * 1 zakje gedroogde gist * 450 gr bloem * 0.5 theel zout * 3 theel speculaaskruiden * 50 gr suiker * 75 gr rozijnen * 0.25 l lauwwarme melk * VOOR DE VERSIERING: 75 gr bloem * 2 el zonnebloemolie * 1 losgeklopt ei * 4 el melk * 75 gr suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Deze dip is lekker bij allerlei groente reepjes maar ook bij de kipspiesjes op de pagina. …  Lees verder »

100 g. gorgonzala 1.5 dl. zure room witte peper uit de molen zout 2 el. pistachenoten.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere dip, gemaakt in een wip …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Romig pittig dipsausje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Lekkere sausjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel
Top