1. Home
  2. Community
  3. the_pumpkin_patch
  4. Kookboek Pompoen_Soep
Kookboek "Pompoen_Soep"

Toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar heb ik daar een heerlijke pompoensoep gegeten. De soep was lekker kruidig en dat is niet vreemd als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd. Omdat ik dol ben op pompoensoep en omdat het nu weer pompoentijd is heb ik ben ik deze keer eens op de Afrikaanse toer gegaan. Ik heb mijn inspiratie gehaald uit 2 kookboekjes die ik van Zanzibar heb meegebracht en heb daar zelf mijn eigen creativiteit aan toegevoegd. Zo is dus het recept voor deze heerlijk kruidige pompoensoep ontstaan …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren. Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Pompoen is een echte herfstgroente, maar door een aantal zonnige Italiaanse ingrediënten toe te voegen kun je het nazomergevoel nog even vasthouden. Ik heb op het gevoel zomaar wat ingrediënten gecombineerd en het resultaat was heerlijk en voor herhaling vatbaar.  Komt dat even goed uit want in de tuin liggen nog een heleboel pompoenen op hun beurt te wachten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst.  In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik heb voor dit recept voor de flespompoen (butternut squash) gekozen. Deze pompoensoep sluit mooi aan bij al mijn andere Thaise recepten. De rode curry kruiden van Jonnie Boer (die ik gewonnen heb met de bbq-battle voor mijn ingezonden kruidenboter) komen in deze soep uitstekend tot zijn recht. In plaats van deze rode curry kruiden kun je ook een rode curry pasta gebruiken. Voeg dan eventueel een beetje gember en steranijs toe omdat dit ook in de kruidenmix gebruikt wordt. TIP: Als je vers citroengras (Sereh) gebruikt, kneus dan alleen de stengels en laat ze verder heel, want je moet het er weer uitvissen voor je de soep pureert.  Vind je dit teveel gedoe gebruik dan gewoon citroengras uit een potje of poeder. Ook kun je als alternatief limoensap gebruiken (sap van ½ limoen) Vers citroengras is wel het lekkerste. NB: Sinds de Thai Red Curry van Jonnie Boer uit het assortiment is gebruik ik 1 el rode curry pasta aangevuld met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel om de smaak zoveel mogelijk te evenaren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

(Hart)verwarmend, deze soep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Soep is bij veel mensen geliefd en menigeen waardeert de veelheid van smaken en soorten: van kippen- tot tomatensoep en van groente- tot ossenstaartsoep. Pompoensoep met koriander is echter iets heel bijzonders. Hanteer het onderstaande recept en u zult bij de fijnproevers onder de soepliefhebbers succes oogsten... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Er zijn heel veel recepten voor pompoensoep, deze is bij mij tot dusverre favoriet! Ziet er door de chutney en pesto ook prachtig uit! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Heerlijke pompoensoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Top