1. Home
  2. Community
  3. texelstroom
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk appeltaartje gemaakt van verkruimelde speculaas. Snel gemaakt en snel gebakken. Heerlijk voor Sinterklaasavond. Bij ons een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

200 g fettuccine 2 eetlepels olijfolie snufje saffraan of koenjit 2 teentjes knoflook, geplet 1 theelepel citroenschil 80 ml citroensap 1 eetlepel suiker 250 ml kippenbouillon 300 g groene asperges 4 lente-uitjes, in plakjes 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes 300 g gerookte zalm of gerookte zeeforel, in grote stukken getrokken 200 g jonge spinazieblaadjes, gewassen 50 g pijnboompitten, geroosterd 10 g verse dille geplette zwarte peper naar smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heel gemakkelijk Recept  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Knapperige envelopjes met een mossel-garnalen-vulling …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Korea; Mosselen in gember-sojasaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Koreaans

Lekker om mee te beginnen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

800 g aardappels (panklaar) ? 150 g belegen Leidse kaas (stukje) ? 40 g boter ? 40 g bloem ? 400 ml melk ? 750 g zuurkool, uitgelekt ? 12 plakken schouderham (ca. 250 g)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een hoofdgerecht voor 2 personen. …  Lees verder »

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.  …  Lees verder »

 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gemaakt van gehakt,dus lekker goedkoop en snel klaar …  Lees verder »

Het voordeel van zelf kroketten maken is dat je ze kan maken wanneer je gewoon is lekker tijd hebt, En invriezen is super simpel. Plus je kan de hoeveelheden verdubbelen. Zo heb je altijd wat in voorraad bij onverwachts bezoek. Ik vind zelf trouwens het fijnste om de kroketten eerst even in te vriezen en dan te frituren.Deze kroketten worden gevuld met zowel: gepocheerde zalm als gerookte zalm. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 rode en 1 groene paprika. 1 ui 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel paprika poeder 3 eetl. bloem peper en zout naar smaak. 1/2 liter visbouillon (blokje) 100 gram monchou kaas 350 gram (diepvries) kabeljauwfilet 200 gram geraspte oude kaas 12 a 15 groene lasagnevellen. eventueel naar smaak toevoegen venkel en worteltjes(geblanceerd)en zalmfilet en garnalen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Leuk om te maken, lekker bij kaas uit het vuistje, vlees van de grill en gerechten met Indiase kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een heerlijke frisse ananastaart uit de koelkast, deze taart word van kokosbiscuit (Brusselse Kermiskoekjes) en ananas, anassap, kwark en Mon Chou enz enz gemaakt. Dit recept stond op een pak kokosbiscuit. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Rijst met kipfilet en perziken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks
Top