1. Home
  2. Community
  3. tamara05
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke romige gebakken mascarpone-kwark-taart met een knapperige bovenlaag een een vulling van frambozenjam. Snel gemaakt en snel opgegeten omdat de taart zo lekker is! Maar...de taart kan ook heel goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht. Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen? Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei. Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn. Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan. Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot. Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in. Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten. Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht. Echt heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

In de decembermaand bak ik meestal een lekkere cake of koek die goed bij de maand december past. Deze cake voldoet hier helemaal aan. Heerlijk gevuld met chocolade, verschillende noten, amandelspijs, rozijnen en rum. Wie niet graag alcohol gebruikt kan in plaats van rum ook rumaroma gebruiken. Ook lekker. Je hoeft de cake niet in één keer op te eten. Maak plakjes en vries de cake in gedeelten in. Dan heb je altijd wat lekkers bij de hand. Ook gemakkelijk voor de Kerstdagen. Ben je gauw klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is weer een andere variatie uit het arsenaal hier aan lekkere cordon bleu`s, maar wel een verdomd goede. Voor degenen die eens niet willen barbecueën is deze versie met dit mooie, warme, weer een prima alternatief. Met deze waan je je aan een lekker zonnig Grieks strandje. Gewoon proberen, ik hoor het graag! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Weer eens wat anders voor de BBQ of grillpan. Deze kipspiesjes zijn anders dan andere, lekker pikant gemarineerd en toch botermals. De marinade is eigenlijk Fusion, Thais met een beetje Indonesië. Nu eens niet gekozen voor ui, maar voor sjalotten, die hebben een wat scherpere smaak en was in deze combinatie erg succesvol. Probeer het zelf maar eens. …  Lees verder »

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden 100 ml extra vergine olijfolie + extra 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 grote rode ui in dunne halve ringen 6 el balsamico van goede kwaliteit 2 el kappertjes 1 schaaltje Tasty Tom tomaten 15 gr basilicum, blaadjes gescheurd 1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt Zout en zwarte peper uit de molen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zelfgemaakte room is toch het lekkerst. Ik plaats hier 2 banketbakkersroom recepten. het 2e recept is chocoladeroom creme. Zalig in de overheerlijke soesjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk stoofvlees en je hoeft enkel maar af en toe goed door te roeren en smullen maar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! …  Lees verder »

Deze canneloni wordt gemaakt van verse lasagnebladen. Lekker simpel en snel klaar. Ook kinderen zijn hier dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Thuis je Big mac maken. Bijna niet van echt te onderscheiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top