1. Home
  2. Community
  3. suziwan
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

200 gram basterdsuiker 125 gram roomboter 0,5 liter slagroom 400 gram monchou (4 kleine pakjes) 1 pak Bastognekoeken 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Caponata staat voor Sicilliaans eten: fantastische groenten die een eenvoudige bewerking ondergaan waardoor ze op de een of andere manier meer worden. Het zoete van de suiker en het zure van de azijn doet middeleeuws aan. Het resultaat is een heerlijke rijke mengelmoes die in de sneetjes ciabatta trekt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 aubergines, in dobbelsteentjes van 1 cm (versgemalen zee)zout zwarte peper 1 grote ui, in ringen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 225 gr bliktomaten, vocht afgieten en bewaren en in stukjes gehakt 1 bouquet garni 2 el tomatenpuree 1 el honing 3 el (appel)azijn 2 grote courgettes, in de lengte gehalveerd, in plakjes 16 ansjovisfilets, gewassen, uitgelekt en in stukjes gesneden 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan 50 gezouten kappertjes, gewassen, uitgelekt 2-3 stengels bleekselderij, dungesneden 750100 gr zwarte olijven zonder pit, in stukjes gesneden 2 eetlepels fijngehakte peterselie als garnering  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

2 courgettes 1 glas rode wijn 1 theelepel olijfolie 1/2 eetlepel gemalen nootmuskaat 1/4 theelepel kaneel 1/4 eetlepel gemalen kruidnagel 1 eetlepel gemalen korianderzaad iets (balsamico)azijn 1 ui 2 meirapen (kun je evt. vervangen door gewone rapen of koolrabi) 1 vers rood pepertje (of 1 eetlepel gemalen cayenne peper) 4 teentjes verse knoflook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijke hartige taart! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Verrukkelijke gevulde pasta met subtiele citroenrasp - nootmuskaat pijnboompit tonen. Kost even tijd, maar je hebt er ook wat voor. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Met een heerlijke vulling en erg lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke carpaccio tapenade is kant en klaar bij onze slager te verkrijgen. Toen deze een keer uitverkocht was, vertelde de dame achter de balie wat er zoal in zat. Thuis zelf uitgeprobeerd. Voortaan maak ik deze tapenade dus lekker zelf. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Echt heel erg lekker bij een BBQ of gewoon bij een buffet of de borrel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Bruine bonen met rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Een Zuid Afrikaanse recept van S.J.A. De Villiers, uit haar boek: KOOK EN GENIET eerste druk 1951 Hier geld de principe weer van hoe minder gecompliceerd, hoe lekkerder van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Soms gaat het zo: wat heb ik in huis? Waar heb ik trek in? Zo ontstond deze lekkere Italiaanse rijst, waarvan ik het recept direct heb opgeschreven. Inmiddels al verschillende keren gemaakt en nog steeds erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

4 stukken dun stokbrood van ca. 15 cm 400 gram rundergehakt 1/3 gele, 1/3 groene, 1/3 rode paprika (in kleine blokjes) 2 sjalotjes, fijngesneden 2 el chilisaus 1 el Japanse saus 1 el gembersiroop 1 el tomatenketchup 2 el paneermeel versgemalen peper en zout …  Lees verder »

Eigen uitvindsel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Afgekeken uit de winkel en toen zelf gemaakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top