1. Home
  2. Community
  3. suzanhanegraaf
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kilo aardappels, vastkokend 1 bosje bieslook, fijn gesneden 250 gram spekreepjes, fijn gesneden 2 eieren, hard gekookt, in stukjes 2 gesnipperde uien 1/2 citroen, geperst 1 eetl mosterd 250 ml mayonaise 200 ml kookroom of slagroom peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Romig en licht, gemakkelijk te maken gevuld tomaatje! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Sauerbraten, ook wel zoer vleis Is de jeugd nog bekend met typische streekgerechten in midden-Limburg en het Rijnland? Dat vroegen medewerkers van het Limburgs Museum in Venlo zich af en samen met het Amt fur rheinische Landeskunde in Bonn werd een enquête gehouden onder scholieren tussen 14 en 18 jaar in de omgeving Sittard-Geleen en die van Aken. De Limburgse jongeren weten nog relatief veel regionale zaken te noemen als vlaai, zuurvlees, asperges (veel geteeld in de streek) en konijn in `t zuur. Bij de Rijnlandse jongeren daarentegen worden streekgerechten als Mohrendurcheinander, Patsch mit Kaaf en Himmel und Aad maar mondjesmaat genoemd. Typisch Rijnlands, aldus het merendeel van de geënquêteerden in Duitsland, zijn friet, doner kebab en pizza. Tot dranken van de eigen regio rekenen de Limburgers bier (Gulpen, Brand, Alfa) en de Rijnlanders cola. Een merkwaardig resultaat, vinden de onderzoekers. Een zeer Rijnlands gerecht, en daar in de gutbürgerliche Küche nog steeds in ere gehouden, is de Sauerbraten, in Limburg bekend als zoer vleis. Eigenlijk, schrijft het groot Duits kookboek uit de serie Culinaria, is het vreemd dat alleen het zuur benadrukt wordt, want het gaat juist om een geraffineerde combinatie van zoet en zuur. Een goede Sauerbraten staat of valt bij het zuur aan het begin van de bereiding. Minimaal twee tot drie, liefst vier of vijf dagen moet het vlees in wijn en azijn marineren. Hierdoor lossen de collageenvezels op, waardoor het vlees malser wordt. Maar hoe malser het vlees, hoe beter de marinade wordt opgenomen . Bron --> http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article950051.ece/Sauerbraten,_ook_wel_zoer_vleis …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

1 KROP SLA 1 GRAPEFRUIT 350 GRAM GARNALEN 1 AVOCADO IN BLOKJES 1 LIMOEN IN DUNNE PLAKJES 4 TAKJES PETERSELIE 3 EETLEPELS MAYONAISE 3 EETELEPELS STIJFGEKLOPTE SLAGROOM 1 EETLEPEL WHISKY 1 THEELEPEL WORCHESTERSHIRESAUS 2 THEELEPELS TOMATENPUREE 2 THEELEPELS CITROENSAP TABASCO OF CAYENNEPEPER ZOUT PEPER …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Stilton wordt door de Engelsen met gepaste trots "King of cheeses" genoemd, en terecht ! Dit is een mooi soepje, leuk in een menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

- 1 el boter - 125 ml slagroom - 1 zak panklare prei (300 g) - 1 grote aardappel, in blokjes - 1 voorgebakken kaas-uienstokbrood - 500 ml kippenbouillon (van tablet) - 1/2 duopakje gerookte kipreepjes (a 200 g)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top