Deze speklapgerecht krijgt je in alle soorten kruiden en specerijen mix in China, maar ik heb nog nooit een gezien met ansjovis erin. Dus i.p.v. oestersaus deed ik ansjovis erdoor en het werkte perfect. Echt heerlijk basis recept. …
Lees verder »
Nasi is altijd lekker, hoeveel mensen bestellen het wel niet in het weekend bij de afhaalchinees. Tientallen kilos, zakken vol gaan er over de toonbank. Maak hem zelf en dan is hij gelijk wat rijker gevuld. Echt niet veel werk, maar zoveel lekkerder. Echte nasi goreng blijft een favoriet bijgerecht bij velen. Dit is de lekkerste van al mijn nasis. …
Lees verder »
Weer eens wat anders, maar vreselijk lekker! Toch een stevige hap zo met de herfst met nog een klein vleugje zomer en makkelijk te maken. De saus is werkelijk hemels op pasta. …
Lees verder »
In de herfst kun je optimaal profiteren van een groot assortiment aan heerlijke paddenstoelen, in allerlei soorten en maten.
Het nodigt dan ook uit om er allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zo ook deze wrap met een vulling van gehakt, allerlei paddenstoelen, bosuitjes en geroosterde walnoten.
De paddenstoelenmelanges kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook samenstellen met de soorten die je zelf het lekkerst vind.
Op deze manier is de herfst echt een feest!!! …
Lees verder »
Gelukkig gisteren met het oog op vandaag al boodschappen gedaan ivm de aangekondigde storm.
En da`s maar goed ook, we kunnen - voordat de storm gaat liggen en we de omgevallen bomen (een stuk of 12) verwijderd hebben niet echt makkelijk met de auto van ons terrein de weg op.
Mooi om midden in de bossen te wonen, maar soms - onder deze omstandigheden - niet heel praktisch als je oprijlaan vol ligt met omgewaaide bomen..... en dan is het nog zigzaggen om de takken op de weg naar het dorp...
Gelukkig nog genoeg lekkers in huis gehaald gisteren en dat staat nu te pruttelen voor vanavond, ik geef jullie het recept voor een volgende Zuidwester die vast nog wel een keer gaat komen deze onstuimige tijd.... …
Lees verder »
Lekker stoofpannetje met heerlijke malse kip, veel groenten, spekjes en room. In dit recept heb ik kipdijfilet gebruikt. Dat is sappiger dan gewone kipfilet en heeft ook meer smaak. Alles in één pan dus gemakkelijk. Het was verrukkelijk! …
Lees verder »
Iedereen heeft een moeiteloos kiprecept zoals dit nodig - het is het soort maaltijd waar je op kunt terugvallen als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Het is een kwestie van de ingrediënten die je lekker vindt snijden, snipperen, mengen, marineren en bakken. De voorbereiding is zo gepiept en vervolgens laat je de oven al het werk doen. …
Lees verder »
Dit gerecht is een beetje geleend van Jamie Oliver en een beetje van mezelf, maar oh zo lekker ! Hij is lekker pittig en dan die zachte smaak van de vis. Echt een geweldige combinatie. Houd je van Thais, van Aziatisch en van vis dan is dit een echte aanrader. …
Lees verder »
Door de steranijs en Maggi, krijgt deze gerecht een anders dan anders smaak.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …
Lees verder »
Deze Babi Pangang met kip valt in de categorie `snel en makkelijk`.
Weinig tijd?
Binnen een half uurtje maak je de saus.
Bovendien is het een ideaal recept voor een wat grotere groep. …
Lees verder »
Een bami is altijd lekker, hoeveel mensen kopen er niet een bak in een supermarkt of halen het bij een afhaalchinees. Alleen deze bami kun je zelf maken en is uiterst compleet. Bovendien is hij vreselijk voedzaam en lekker. Eet er voorgemarineerde (kip)saté bij en neem er wat satésaus bij of zoetzure saus. Dit gewokte bamigerecht is goed in te vriezen. Even in de magnetron en je hebt een heerlijke maaltijd ! Ik had deze vorige week gemaakt en de pan was leeg zo lekker. …
Lees verder »