1. Home
  2. Community
  3. susan56
  4. Kookboek Toetjes
Kookboek "Toetjes"

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

IJs zonder eieren …  Lees verder »

Ralph de Kok, Nederlands BBQ Kampioen 2010, creëert elke maand een Menu van de Maand. Schrijf je in en ontvang dit menu, exclusief voor Big Green Egg fans,elke maand in je mail! …  Lees verder »

Een parfait is een zachte soort ijs die iedereen kan maken ook zonder ijsmachine. Deze parfait is gemaakt met acaciahoning en verrukkelijk met een bramensaus. Heel goed voor te bereiden als je een etentje geeft. Totaal 342 kcal. Dus niet echt heel zwaar. Een succesrecept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

O la la dit is lekker! Ik kwam hem tegen, geprobeerd en goedgekeurd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk. De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijke romige ijstaart met advocaat, chocolade en room. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt. Leuk voor Pasen. Garneer de taart dan met paaseitjes.! Ik heb het idee opgedaan van een recept van AH maar geheel aangepast aan mijn eigen idee. De ijstaart kun je een dag tevoren maken. Ik heb de taart `s morgens gemaakt en `s avonds gegeten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De donkere kleur van het ijs en de pure bramensmaak zijn betoverend. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vanillepudding van cakemeel …  Lees verder »

Echt Italiaans vanille-ijs smaakt het lekkerst bij dit typisch Italiaans dessert. U kunt ook de helft van de bitterkoekjes vervangen door chocoladebatons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een recept om makkelijk heerlijk ijs te maken, een ijsmachine is niet nodig! Je kunt ijs maken in alle smaken die je lekker vind. …  Lees verder »

4 grote stevige appels 2 eetl. citroensap 2 eetl. rozijnen 1 eetl. gehakte walnoten 1 zakje vanillesuiker 1/2 theel. kaneel 1/2 l witte wijn Voor de vanillesaus: 1 vanillestokje 1 l melk 150 g suiker 25 g maïzena 3 eidooiers …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

3 Sinaasappels. 1 dl water. 100 gr suiker. Sap van een halve citroen. 1,5 dl slagroom. 0,5 dl sinaasappel likeur bv Gran Marnier. Geklopte slagroom. …  Lees verder »

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Super heerlijke taart uit de koelkast, met een bodem van amarettini (kleine amaretti koekjes) en een bovenlaag van mascarpone (of roomkaas), slagroom en cappuccinopoeder (zie foto!) Super lekker! Maak dit ook eens als nagerecht! Vandaag de taart weer gemaakt voor het bejaardentehuis waar we als vrijwilliger werken. Nu de taart wat in Kerstsfeer gebracht. Zie foto  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Verrukkelijk ijs (vind ik)Het is altijd leuk om te maken. Het gebruik van een ijsmachine is aan te raden. …  Lees verder »

* 500 gr mascarponeroom * 200 gr poedersuiker * espressokoffie * 1.25 dl amaretto-likeur * 6 italiaanse lange vingers …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekker fris fruittaartje zeker voor deze tijd van het jaar, dat het ook goed doet als dessert, je kan vers rood fruit gebruiken maar bevroren kan ook heel goed dat is met de bereiding alleen maar makkelijker. Je doet dan de aarbeienlikeur en honing door de fruitmix als ze iets ontdooit is ik zet het op smul omdat ik het wil bewaren, ik heb het recept al een tijdje. …  Lees verder »

Top