1. Home
  2. Community
  3. susan56
  4. Kookboek vis
Kookboek "vis"

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Had nog boekweitnoedels liggen die heel smakelijk zijn en er een verrassende smaken gerecht van gemaakt. …  Lees verder »

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Heerlijk recept dat door mijn opa vroeger in zijn restaurant werd geserveerd met kip ipv garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Makkelijk, snel en gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zo lekker! Hier lik je je vingers echt bij af!!! Maakt niet uit of het goed weer is (liever wel natuurlijk..) maar anders gewoon binnen eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kun je naar eigen inzicht aanpassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De zalm wordt met een laagje rucolapesto en een plakje rauwe ham gegaard in de oven. Na plm. 10 - 15 minuten heb je een heerlijk stukje zalm op je bord. Mmmmm....! Het recept van de rucolapesto vind je hier Pittige-rucolapesto …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit recept heb ik al heel veel jaren in mijn eigen knipselkookboek staan. Het trok me altijd al aan, maar het kwam er niet van. Tot gisteravond. Ik had alles in huis, dus eindelijk! Het was in één woord: VERRUKKELIJK! De saus combineerde uitstekend met de kabeljauw. Wij hebben gesmuld van dit lekkere gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Garides Saganaki is eigenlijk Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Dit gerecht wordt in heel Griekenland gemaakt maar elke kok geeft er zijn eigen draai aan. Het kan ook als hoofdgerecht gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Vrolijke garnalen met Basmatirijst Voor 2 personen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een fusion recept tussen Oost en West. Door de Aziatische marinade die subtiel van smaak is, met de krokant gebakken amandel schaafsels te combineren, krijgt jij een unieke smaaksensatie. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Nieuwjaars menu 2013. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Zoveel variaties met zeevruchten en mihoen.Ik ben er dol op. Als slagroom op de taart is de zeewiersalade in dit recept. Probeer het eens. De oestersaus is een smaaksensatie. Ook lekker met grote garnalen. …  Lees verder »

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top