1. Home
  2. Community
  3. susan56
  4. Kookboek pasta
Kookboek "pasta"

Heel gemakkelijk, snel klaar en verrukkelijk lekker!! Met dit gerecht scoor jij zeker bij je liefje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

O la la dit is lekker! Het was nog wat warmer weer en alles wat er lag aan groente moest op. Deze heerlijke ovenschotel met 1001 smaken vult niet alleen, maar doet ook nog een beetje denken aan de afgelopen mooie zomer. Best aardig om je nog even aan de Franse of Italiaanse rivièra te wanen alvorens de wintertijd ingaat en straks iedereen aan de snert en de zuurkool zit. Kortom een romig schoteltje om van te smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Griekse ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, een Grieks recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een zalig pastarecept ! Afgelopen week tijdens het koken verzonnen.Iedereen was erg verrukt. Dus bij deze. Je kunt de pasta zo met de saus eten of nog even gratineren in de oven zodat er een korstje op komt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor dit supersnelle gerecht hoef je alleen de pasta maar te koken. De rest van de ingrediënten gaat direct door de gekookte pasta. Super lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke overschotel. Brocolli, kipfilet & pasta. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

350 gr spaghetti 125 gr spekblokjes 1 ui, gesnipperd 500 gr rijpe tomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden (of 1 blik tomatenblokjes) 1 vers rood pepertje, fijngehakt (met of zonder zaden, afhankelijk van je smaak) Olijfolie Gehakte peterselie Geraspte Pecorino (Italiaanse kaas) Zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze canneloni wordt gemaakt van verse lasagnebladen. Lekker simpel en snel klaar. Ook kinderen zijn hier dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mijn basis tomatensauzen, die met een kleine verandering een bord pasta geheel veranderen. Ze zijn snel, niet moeilijk en je kunt er heerlijk mee varieeren. Zo heb je in een mum van tijd elke keer een verschillende pasta op tafel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Hier mijn basisrecept voor een heerlijke roomsaus, die met een aantal finishing touches een heel andere smaak en doeleinden aanneemt! De sauzen zijn natuurlijk te gebruiken om een heerlijk pastagerecht mee te maken, maar de sauzen kunnen gebruikt worden voor zowel vlees, vis, groenten, ovenschotels en noem maar op. Voor de echte genieter! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Super gemakkelijk met de verse lasagnebladen uit de koeling (o.a. AH). Een zak Italiaanse groentenmix even wokken met gehakt. Op smaak maken met wat kruiden en boursin en dan in de oven. Heerlijk ook volgens mijn nichtje en haar vriend. Vegetariërs laten het gehakt gewoon weg. Ik heb het zelf zonder het gehakt gegeten en de vulling smaakt toen ook heel lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

300 g ham in vrij dik gesneden plakken 1 prei in dunne ringen 250 g camembert 400 g tagliatelle zout, versgemalen peper 2 dl kookroom 2 theelepels kerriepoeder 2 teentjes knoflook  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

I nidi di rondine is een heerlijke en veelzijdige pastaschotel, zeer geschikt ook voor speciale gelegendheden. Want naast het feit dat ze makkelijk te maken en verschrikkelijk lekker zijn, zijn ze ook mooi om te zien. De Nidi di Rondine in dit recept zijn verse pastavellen gevuld met gekookte ham, mozzarella en champignons, maar je kunt ze op verschillende manieren vulln (saus, ricotta en spinazie, 4 formaggi etc) Dus laat je fantasie de vrije loop! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijk pasta met kip, broccoli en courgette. Inspiratiebron was een recept van pwiggers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mijn lievelingsrecept bij de italiaan, moeilijk te vinden in kookboeken of internet dus heb zelf een poging gedaan om dit na te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top