1. Home
  2. Community
  3. sunny_zu
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit gerecht staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Het is erg lekker, snel klaar en ook kinderen zijn er dol op. De prei wordt door de blauwe kaassaus heel zacht van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eiersalade net even wat anders. Succes verzekerd! Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op! …  Lees verder »

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Een pittig kipgerecht dat redelijk snel te bereiden is met een verbluffend resultaat. van "d12mail" …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Gevulde courgette - sonja bakker recept …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top