1. Home
  2. Community
  3. stippievld
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Leuk om te maken en nog leuker om op te eten! Eerst helemaal volgens het recept gemaakt maar toen ik ze in een schaaltje had gelegd kleefden de karamelbonbons zo aan elkaar dat ik ze met moeite los kon snijden. Dat was niet zo leuk. Ik heb (nadat ik ze losgesneden had) bestrooid met poedersuiker en toen bleven ze keurig gescheiden. Ze smaakten trouwens verrukkelijk! Ik heb het supermini receptje uit dit boek wat aangepast. De ingrediënten zijn precies zoals in het recept staat, behalve de poedersuiker en wat er met de hazelnoten moest gebeuren (stond niet beschreven). Hieronder kan je lezen hoe ik dit gemaakt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Heerlijke saus, kan bij pasta, en ravioli of gewoon turks brood …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

2 eetl sake ( japanse rijstwijn) 4 eetl mirin ( zoete japanse rijstwijn evt te vervangen door sherry 2 eetl sojasaus 2 eetl lichtbruine basterdsuiker 2 thl vers geraspte gemberwortel paar druppels sesamolie 750 g kipfilet in stukjes 1 thl archideolie 350 g rijst gekookt volgens gebruiksaanwijzing …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

5 middelgrote gedroogde Chinese paddestoelen 500 gr runderfilet 2 eetlepels soja 2 eetlepels droge sherry 1 eetlepel maïzena 1 ui 2 teentjes knoflook 1 groene paprika 150 gr bamboescheuten (uit blik) 150 gr taugé 2 eetlepels olie 1/4 liter hete vleesbouillon  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

1kilo rundvlees 1,5 fijngehakte uien 2 teentjes knoflook 2 theelepels djinten (komijnzaad) 2 theelepels ketoembar (koriander zaad) 2 theelepels verse laos 2 theelepels gember 2 blaadjes daun salam 2 stengels sereh (citroengras) 8 lombok rawit 8 kemiri noten 1 blok santen 1 stukje palmsuiker 1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad) 1 eetlepel tamarinde pasta …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

1 hele kip (ca. 1,5 kg) 1 el suiker 20 knoflookteentjes 1 handvolkorianderblaadjes 10 stengels citroengras 1 tl zeezout 2 tl zwarte peper 2 el olie rijst of knoflookkrieltjes 4 el MeiAsia lichte sojasaus 4 el MeiAsia oestersaus 1 flesje MeiAsia zoete chilisaus om te dippen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Heerlijke saté saus. Geleerd van Hans den Brok die ook nog een geweldig harp kon spelen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke lichtromige pittige Indische sperzieboontjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ik verveelde me en heb dus vanmiddag met kip gespeeld. Erg leuk als borrelhapje (Tapas) of tussendoortje, snack of bij een buffet. Past prima bij de komende pasen. Erg lekker en makkelijk en eenvoudig te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit gerecht vindt zijn oorsprong in Sihuan(Peking)en is nu,zoals zovele andere gerechten uit die provincie,een nationale lekkernij geworden.Nog even dit;(Chinese prei is een kruising tussen de westerse prei en de sjalot met een dunne schil en groene blaadjes) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

- 4 el olie - 4 el lichte sojasaus - 2 el honing - 1 el mirin of droge sherry - 2 knoflookteentjes, fijngehakt - 1 stukje gemberwortel van 2,5 cm, geraspt - 1 tl droge mosterd - 4 kipfiletes, in reepjes van 2,5 cm. - 125 gram peultjes - 90 gram bamboescheuten - 3 lente-uitjes, gesneden - witte rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Verwijdert …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Filippijnse kip, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Filippijns

Zowel kinderen als volwassenen vinden ouderwets gestoofde rodekool nog altijd het lekkerst. Gestoofde rodekool is eenvoudig te bereiden, maar het kost wel even tijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top