Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. stiny26
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke Franse quiche met gerookte zalm. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dit recept staat in SMULT, uitgave 05 Herfst 2014. Ik heb het recept overgenomen zoals in het tijdschrift. Ik heb nog gezocht of het recept al op Smulweb stond, maar ik kon het nergens vinden. Wij hebben dit vandaag gegeten en hebben ervan geSMUL(D)T. Ik heb de vis - zoals aangegeven in Smult - niet in rolladetouw gebonden. Vond ik eigenlijk niet nodig. Verder het hele recept gevolgd. Volgende keer laat ik de vis iets korter in de oven van de 25 minuten die zijn genoemd in het recept. De vis was daardoor iets aan de droge kant. Ik vind 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte) voldoende. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is nog een recept dat ik ooit eens heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai, Thailand Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is. De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum. De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima. Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn. Voorzichtigheid is dus geboden!!! Ik wens jullie heel veel succes en smakelijk eten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

U kunt in plaats van de pittige sambal oelek ook een mildere variant gebruiken, zoals de sambal brandal, sambal badjak of sambal manis …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekkere kruidige jam van verse cranberry`s. Verrukkelijk op de boterham, maar ook - wat verdund - bij kort gebraden vlees en over ijs heel lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag. Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Lekker als tapas, als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In mijn kookboek staat het recept voor een heerlijke Thaise Massaman curry. Bij de ingredienten staat dat je Massamancurrypasta moet toevoegen. Ik heb het nog niet kant-en-klaar in de winkel gevonden, dus hierbij het recept om het zelf te maken (inmiddels bij een toko toch een potje gevonden) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Massaman Gae …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Fudge is een heerlijke karamel die smelt op de tong. …  Lees verder »

Dit is weer een heerlijk recept van mijn vader! Makkelijk te maken, lekker bros en ook leuk om met de kinderen (kleinkinderen) te maken. Echte roomboterkoekjes van de bakker zijn duur en wat is nu leuker om zelf deze heerlijke koekjes te maken? Verser kan je ze niet hebben! De smaak van de geraspte citroenschil geeft voegt net iets extra toe. Ik maak deze koekjes heel vaak maar ik vergeet altijd foto`s te maken. Nu (oktober 2012) er eindelijk eens foto`s van gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het komt wel eens voor dat men geen zin heeft en het eten snel klaar moet zijn. Probeer dan dit eens! Een snelle en verantwoorde maaltijd die snel klaar is en ook niet zoveel kost. Bovendien is dit erg lekker en nog héél gezond ook! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Van oorsprong is dit een recept uit de Duitse keuken en niet te verwarren met Eisbein want dat wordt iets anders klaargemaakt. Het staat vaak op het menu in de kleinere Gaststätten en in de eetgelegenheden van de vele bierbrouwerijen die Duitsland telt. Elke plaats (of regio = Kreis) heeft wel zijn eigen lokale biersoort en daar hoort een proeflokaal bij. Voor weinig geld kun je daar vaak voortreffelijk eten en drinken. Ook in Tsjechië (Bohmerwald en Böhmen) heb ik dit op het menu zien staan. Dit is het westelijke gedeelte wat grenst aan Bayern en Oostenrijk. Als je echt een keer bourgondisch wilt tafelen, lees: een vreetorgie, wilt houden dan moet je dit op tafel zetten. Dit wordt traditioneel gegeten met zuurkool en aardappels, aardappelpuree of Kartoffelpuffer (Rösti). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Daar onze huisvrienden een kleine boomgaard hebben in hun achtertuin krijg ik elk jaar een mand appels en een enorme mand pruimen. Heel mooi onbespoten, fris, vers fruit, maar daar valt amper tegenop te eten. Ik zet het dan wel koel weg, maar dan nog. Om een hoop pruimen dan maar eens vlot te verwerken besloot ik vanmorgen vroeg een pruimenplaattaart te brouwen. Ik ben niet zo van de zoete zoals sommigen wel weten, maar in het najaar wil ik nog wel eens wat bakken (mede omdat ik tegen verspilling ben van goed voedsel) en deze was godsgruwelijk lekker en verser kun je hem niet krijgen. Gewoon delen met vrienden bij de koffie en hij is weg! Maar nu komt het, met dit recept kun je variëren en in een uur klaar ! Lees verder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Iedereen kent wel het Zeeuwse spek, dun gesneden plakjes voor op brood. Je kunt het ook zelf maken, vreselijk lekker warm en koud. Dus als je een keer wilt scoren en niks te doen hebt dan is dit wat lekkers. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal
Top