1. Home
  2. Community
  3. steven_starmans
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

200 gram kipfilet 2 kleine pepertjes 2 teentjes knoflook 2 1/2 eetlepel limoensap 1 1/2 eetlepel nam pla (Thaise vissaus) 1/2 theelepel suiker 1/2 komkommer in de lengte in vieren van zaadjes ontdaan en in plakjes gesneden handje kerstomaatjes gehalveerd 1/2 rode ui in fijne plakjes 1 lente-uitje fijngehakt gemengde sla 1 eetlepel verse korianderblaadjes fijngehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

LEKKER BIJ DE BBQ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Afrikaanse saus, ideaal voor bbq marinade voor kip of bijgerecht. Luchtdicht kan ze lang bewaren in de koelkast. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

150 gram garnalen 200 gr rijstnoedels 8 rijstvellen 1 komkommer 2 wortels 1 kleine papino(exotische komkommer) 1 bosje munt 1 el basilicum 4 el ketjap 1 limoen Voor de scherpe saus: 2 rode pepers 2 groene pepers 3 el vissaus 2 el rietsuiker 2 el rijstazijn …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken
pho

Noord-Vietnamese rundvlees/rijstnoedel maaltijdsoep. Kan op alle momenten v/d dag gegeten worden (zij nemen het als ontbijt om 6 uur!) en wordt lekkerder naarmate hij een paar dagen ouder is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Op zoek naar het Piri Piri recept van René Pluijm wat ik maar niet kan vinden. Veel recepten bekeken en geprobeerd en aangepast. Nu denk ik dat dit het originele recept is, maar zoals in elke keuken varieert een beetje kok zelf met smaken en hoeveelheden. Dus vindt je het te scherp of te zoet, matig of verhoog enkele ingrediënten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Een lekkere Marokkaanse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Heerlijk, pikant en romig door de kokosmelk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

- 1 rode peper - 1 ui - 3 el kappertjes - zwarte olijven - olijfolie - 2 tenen knoflook - 3 blikjes tonijn - creme fraiche - pasta …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Lekkere pasta met spinazie en gehakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is zo lekker, niet normaal meer! En bovendien heel goedkoop, je kunt de goedkoopste ingredienten nemen, het resultaat is er niet minder om. Het recept is origineel van mijn collega Ineke, maar ik heb het een klein beetje op mijn eigen manier bewerkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

250 g varkenshaas 2 teentjes knoflook 1 klein stukje rode peper 4 eetl. zonnebloemolie 2 eetl. fjngehakte basilicum 200 gr. geschaafde snijbonen 150 gr. gesneden prei 2 eetl. citroensap 1 dl. slagroom of dikke kokosmelk zout peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Beroemdste eenpansgerecht uit de Languedoc …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Pasta met een carbonara saus met tonijn, een leuke variatie op het gebruikelijke recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Top