1. Home
  2. Community
  3. springerj
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

100 gram gerookte makreel 1 lente-uitje 1 teentje knoflook 1 kleine rode peper 1 tomaat 4 eieren 25 gram boter bieslook zout en peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk op Turks brood, met olijven en met gegrilde groenten zoals aubergine of paprika. …  Lees verder »

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

2 hele schollen, panklaar 30 g verse basilicum 1 eetlepel sherryazijn of witte wijnazijn 75 g Griekse yoghurt 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) zwarte peper, versgemalen ┬Ż citroen 50 g bloem 40 g boter of vloeibare margarine Alternatieve vis: sliptong, rode poon, zeebaars …  Lees verder »

Echt SCHITTEREND is zacht uitgedrukt. Dit is echt een exclusief visgerecht die heel apart is als je een gezellig diner hebt. (de foto zegt genoeg denk ik!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is een rijke schotel, waar nauwelijks bijgerechten bij nodig zijn. Dien de vis op met gehakte spinazie of een frisse groene sla in een kruiden dressing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ook heerlijk als hoofdgerecht. Verdubbel de hoeveelheid en serveer met aardappelpuree en asperges. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is een heerlijk kipgerecht en de marinadesaus is superlekker! Ik heb het al meerdere keren gemaakt. Je ziet bij de eerste foto`s een ovenschaal met aluminiumfolie onder de kip. Die foto is gemaakt toen ik het in een ovenschaal die snel "aankoekte" maakte op ons bootje.(15.08.2009). In het weekend (02.07.2011) weer eens gemaakt voor meer personen, met 5 kippenbouten en een stuk of zes kipkluifjes. Alle ingredi├źnten voor de marinade/ saus gewoon verdubbeld. De aardappelen ook verdubbeld en alvast in blokjes geneden en toen gekookt (wel zo makkelijk). Ook heb ik toen de kip uit de marinade eerst wat droog gedept en toen even aangebraden op het gas, daarna in de oven gezet. Het kan dus op beide manieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Spareribs met bier Een recept voor mensen die niet aan hun lijn hoeven denken !? Voor 4 personen Voorbereiding: : 15 min + 1 uur rusttijd Bereidingstijd: : 30 min Moeilijkheidsgraad: makkelijk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

150 gram mihoen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 lente-uitjes, 200 gram champignons, 1/2 rode paprika, 2 el olijfolie, 1/2 tl geraspte gemberwortel, 1 el droge sherry, 250 gram grote gepelde garnalen, 1 dl visbouillon, 1 el ketjap manis …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top