1. Home
  2. Community
  3. spekenei
  4. Kookboek Oosters
Kookboek "Oosters"

Khao pad kai is een klassiek gerecht uit Thailand! De bloemkoolrijst maakt het gezonder.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Weer een andere variatie op de heerlijke groene kipcurry die ik in Thailand heb leren kennen. Omdat het een van mijn favoriete gerechten is eten wij het regelmatig en daardoor wordt er weleens wat variatie in aangebracht. Deze keer heb ik sperzieboontjes van het seizoen, sugarsnaps (peultjes kan ook prima) en lenteuitjes gebruikt.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een heerlijk recept uit de herfsteditie van Smult.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit gerecht gerecht heb je binnnen een handomdraai op tafel staan. Maak eerst de kipballetjes, terwijl deze in de oven staan kun je de rijst koken en de curry maken!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gelukkig nieuwjaar!! Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Als één van je goede voornemens gezonder eten en leven is, dan zit je hier goed. En niet alleen nu maar het hele jaar door. Om het nieuwe jaar gezond te beginnen krijg je van mij een heerlijk kruidig en gezond recept. En het is ook nog eens lekker snel klaar. Maak er een mooi jaar van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Vietnamese collega,s aten dit laast en gelukkig mag ik altijd even proeven , zoveel mogelijkheden en zo simpel , …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vietnamees

Khao Pad Kai is gebakken rijst met kip, ei en groente. In Thailand wordt dit 'op straat' bereid. Je zou het gerecht vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door tofu.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk stamppotje voor alle seizoenen !!  Weer, eens wat anders met dit weer !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijk gerecht dat je zowel als avondmaaltijd als lunch kunt eten. Makkelijk en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Nog een voorbeeld van Food Preppen in een Lock&Lock vershouddoos. We krijgen aankomende week logees en ik wil dan genieten en niet steeds in de keuken staan. Dus kleine loempiaatjes gemaakt (gesplitst in vegetarische en niet-vegetarische). Heel eenvoudig met een zakje Thaise groentenmix, gehakt en klein gesneden omelet. Voorgebakken in de oven, daarna nog weer even in de oven en lekker serveren met zoete chilisaus. Dat wordt weer smullen. Bedankt Lock&Lock! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

2 eetlepels azijn 2 eetlepels basterdsuiker 1 vleesbouillontablet zout en peper 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden 2 uien grof gesnipperd 2 teentjes knoflook fijngehakt 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel kerriepoeder 1 scheutje olijfolie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top