1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Pasta
Kookboek "Pasta"

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Echt een waanzinnig lekker pastarecept ! Kaneel in de pasta doet het bijzonder goed bij de frisse citroen en de tonijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een van onze favoriete ovenschotels uit de Italiaanse keuken is behalve Lasagne Bolognese ook deze met gerookte zalm.  Lekker hartig hierdoor en de tomatensaus krijgt wat pit door de chiliflakes. De knapperige kaaslaag er bovenop maakt het natuurlijk helemaal af, je proeft het wel als je het een keer zelf maakt.  De foto erbij (iets te donker maar ja) heb ik geshopt bij Sofie, hopelijk vindt ze het niet erg...... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een nieuw soort verse ravioli gebruikt, gevuld met 4 verschillende kaassoorten. Afkomstig uit het koelvak. De paddenstoelensaus van cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons met room en madeira (zoete Spaanse wijn) smaakte er voortreffelijk bij. De madeira is te koop in kleine keukenflesjes bij supermarkt en slijter. Ik heb de ravioli gegratineerd, maar zo uit de pan misschien nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat gekookte pasta over in de koelkast. Een paprika die op gebruik lag te wachten en een bekertje zure room dat per ongeluk gekocht was. Zo ontstond dit heerlijke pastagerecht. Met als bijkomend voordeel......heel snel  klaar. We vonden dit zo lekker dat ik het (zelf verzonnen)-recept zeker wilde bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor dit recept heb ik hele dunne spaghetti (spaghettini) gebruikt. De combinatie van de heerlijke gewokte garnalen in een pittige kerrie-tomatensaus was verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

In het kooktijdschrift "Lecker" van mei 2014 stond dit heerlijke recept met witte asperges en penne. Nu had ik geen witte asperges in huis, maar wel groene. Dat moest ook kunnen dacht ik. In plaats van de genoemde penne wilde ik liever spaghetti gebruiken. Ook had ik nog een half pakje room in de koelkast dat op moest. Alles met elkaar vormde dit een heerlijke maaltijd, die ik zeker vaker ga maken. Misschien de volgende keer wel met witte asperges. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

Gemakkelijke pasta ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

De Witches Cheese maakt deze Spaghetti Carbonara, betoverend lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Echt een vakantierecept. Snel klaar en smullen maar. Ik heb hier wel koelverse ravioli gebruikt. Je kunt voor ditzelfde recept natuulijk ook tortelini gebruiken of de saus lekker over een andere pastasoort doen. Allemaal lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eigen variant op een recept wat ik ooit van een vriendin gekregen heb. Makkelijk en snel op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Tijdens onze afgelopen logeerpartij in Hoofddorp waar ik elke dag kookte voor mijn nichtjes en aanhang maakte ik deze canneloni. Gemaakt met de ingrediënten die aanwezig waren. Ze vonden het super lekker. Er was nog wat over (ze aten er met 3 personen van). Ingevroren, maar dat was eigenlijk niet nodig. De vriend van mijn ene nichtje wist de canneloni snel te vinden voor tussen de middag. Voor deze canneloni hoef je geen aparte sauzen te maken. Dus gemakkelijk. De canneloni rol ik van verse lasagnebladen. De "harde" rolletjes die in pakken te koop zijn vind ik altijd erg moeilijk te vullen. Maar natuurlijk kun je ook daar dit recept mee maken. Ik kies voor de "verse" lasagnebladen uit het koelvak in de supermarkt. NB Door het gebruik van de paneermeel is de vulling gemakkelijk te rollen in de lasagnevellen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Super lekker en gezond door de vele verse groenten en door o.a. de extra stroganoff saus heeft het een eigen karakter en smaak gekregen. Op speciaal verzoek van Parel62 dit recept op Smulweb geplaatst. Volgens haar gezin is dit de lekkerste macaroni !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Spaghetti met een heerlijke saus van knapperig gebakken spekreepjes en knoflook, afgeblust met een scheutje cognac (vieux of witte wijn mag ook) en een toevoeging van room en flink wat groene pesto. Als bite wat lekkere geroosterde pijnboompitten en gegarneerd met kerstomaatjes en flink wat geraspte Parmezaanse kaas. Mmmm......! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top