1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Indisch/oosters
Kookboek "Indisch/oosters"

350 g couscous 500 g sperziebonen 2 rode Spaanse pepers 3 eetlepels olijfolie 350 g gehakt 1 teentje knoflook 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) zout peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Vorige week zondag maakte ik een eenvoudige Aziatische rijsttafel. In mijn verzameling recepten vond ik het recept van deze lekkere tomaten-gembersaus. Een recept uit een kookboek van Yvonne Keuls die van Indonesische afkomst is. De gehakballetjes heb ik op mijn eigen wijze gemaakt. Door de heerlijke saus kregen de gehaktballetjes een verrukkelijke smaak. De balletjes zijn het lekkerst als je ze een dag tevoren maakt en de saus goed laat intrekken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

2 aubergines in plakken van 1 cm 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. pijnboompitten 250 ml zure room 2 teentjes knoflook (geperst) 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 500 g rundergehakt of half-om-half gehakt 1/2 eetl. paprikapoeder 400 g couscous 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes 2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke, zomerse, feestelijke, kleurrijke, snelle en ook gezonde maaltijd. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit, zo smaakt het ook !! Maak zelf een keuze voor de hoeveelheid vlees of vis  ( biefstuk, kipfilet, varkenshaasje, garnalen ) of kies voor vlees noch vis en neem tōfu of doe gewoon "niks" en ook dan eet super lekker en zelfs vegetarisch. !! Dit is jouw recept, doe er mee wat je lekker vindt !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In de jaren '90 volgde ik veel kookcursussen in de zgn. Zuivelkeuken in Zoetermeer. Eén van deze cursussen was de Oosterse keuken. Daar maakte ik ook deze heerlijke "toemis van snijbonen". Afgelopen week weer gemaakt als bijgerecht bij mijn Indonesische rendang met rundvlees (zie voor link bij speciale tips). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Risolles zoals ze in mijn familie worden gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Indonesisch mild gesmoord rundvlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Mijn oudste zoon is een muzikant (net als mijn man trouwens) en in zijn middelbare schooltijd speelde hij in een regionaal bandje. De repetities vonden plaats in de garage van een van de bandleden. De moeder van dat bandlid komt uit Indonesië en heeft hier in Nederland jarenlang in een toko gewerkt zodoende werden de bandleden regelmatig verwend met een of andere Indonesische snack en onder andere deze: Bala-bala wat zoveel betekent als: rotzooi (heb ik me laten vertellen). Ik heb het zelf inmiddels ook een aantal keer gemaakt en het is iedere keer bij wijze van spreken al op voordat het afgekoeld is. Helemaal Smulweb-waardig dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een erg lekker, snel klaar te maken, eenvoudig, vegetarisch receptje dat heerlijk smaakt bij spaghetti met komkommer sla. Heerlijk als je weinig tijd hebt om te koken of minder zin hebt om lang in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen. Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !! Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen. Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !! Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Recept van mijn (Indische) oma. Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)Heerlijk rijsttafel gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Scherp gekruide kip uit de wok …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Gevulde deeg-enveloppen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Loempia's gevuld met kip en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een lekkere sambal goreng. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top