1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Soep en voorafjes
Kookboek "Soep en voorafjes"

We kookten voor 2 altijd 1kg. asperges wat we eigenlijk te veel vonden. Ben op zoek gegaan naar een soep, uit wat verschillende recepten gecombineerd en naar eigen smaak aangepast. We maken hem nu in de aspergetijd regelmatig en iedereen vind hem erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze aspergesoep is supereenvoudig en romig zacht van smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Meestal maak ik mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham waarvan het recept hier al langer staat en dat al veel lof heeft gehad. Deze keer heb ik gerookte zalm gebruikt en het viel dan ook erg goed in de smaak. Daarom wil ik ook deze variant met jullie delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mmmm....wat een lekkere soep! In mijn kookboekje van Onno Kleyn ( 100 x een bundel vol kookgeluk) las ik een recept van Tunesische tomatensoep met couscous en citroen. Dit recept trok me heel erg aan. Maar het was zondag en ik had niet alle ingrediënten in huis. Dus -zoals vaak - het recept op een aantal punten aanpassen. Wat meer van het één of andere en wat andere ingrediënten. (sorry Onno !) We hebben de soep net gegeten en hebben er heel erg van gesmuld. Deze soep komt zeker vaker op tafel !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Ik zag een plaatje van deze spinazietaartjes in een reclamefolder. Vond dit er echt leuk uitzien en het leek me erg lekker. Ik ben toen zelf aan het experimenteren gegaan. Echt een lekker en leuk lunch/brunchgerecht voor de Pasen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1.5 kg Roma-tomaten, in blokjes / 1 blikje tomatenpuree (70 gr) / 3 eetlepels olijfolie / 1 gesnipperde ui + bosuitjes / 2 teentjes fijngehakte knoflook / 3 kippenbouillontabletten / 1 bakje mascarpone (250 gr) / 1 bakje verse rode pesto (100 gr) / snufje peper en 50 gr krul- of lettervermicelli / 1 zakje verse basilicum (15 gr) / eventl scheutje rode port. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een soep voor 8 personen en dan heb je ieder een flinke kop vol. Deze soep is familie recept mijn moeder maakte deze altijd rond carnaval vandaar de naam. De kleuren van de paprika geven de kleuren van Carnaval ROOD GROEN en GEEL. Hier thuis staat hij wel vaker op tafel. Iedereen vind hem lekker, lust je een ingredient niet dan vaak vinden ze het bij deze soep wel lekker. Zal de smaak wel doen, ook altijd een succes bij gasten met een broodje of zelfgemaakte soep stengels. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heb je het koud met deze dagen? Met deze soep krijg je het lekker warm! …  Lees verder »

125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche; 100 ml halvanaise of mayonaise; mespuntje paprikapoeder; 2 eetl. tomatenketchup; 2 eetl. whisky of cognac; zout en versgemalen peper; blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes; 400 g Hollandse garnalen; 1 citroen, in partjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het is echt weer de tijd voor deze stevige maaltijdsoep. Ik heb al twee varianten staan en dit is mijn derde en laatste. Wijlen meesterkok Cas Spijkers was de nestor van de Nederlandse gastronomie. Uit zijn input zijn veel van de huidige sterrenkoks en sterren restaurants voortgekomen en heeft het koken hier een trend gezet. Ik bewonder deze man met zijn tomeloze inzet en heb een paar boeken van hem. Daarin worden de mooiste herfst- en winterse gerechten van zijn hand beschreven. Ook staat daar zijn versie van echte culinaire snert in beschreven met een Brabantse twist. Om eens terug te gaan naar de basis der smaken heb ik deze versie gemaakt en moet zeggen, basic, maar erg lekker. Het resultaat levert ruim 6 liter stevige soep op, ruim voldoende voor 6 personen en ook de kleintjes smullen ervan. Bij Cas zit het geheim hem in het vlees want hij gebruikt geen bouillonpoeder. Probeer zelf maar, niet moeilijk, maar wel heel puur en erg lekker en gezond. Ideaal voor 5 december bij pakjesavond. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Een heerlijke soep bereid met tomaten en veel, heel veel verse groente. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijek zomerse soep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Afgelopen weekend logeerde Selma (7 jaar) bij ons. Zij wilde zo graag tomatensoep met sliertjes. Zulke tomatensoep nog nooit eerder gemaakt, maar wel eens gegeten. Dus aan het experimenteren. Wat een geluk...! Deze tomatensoep smaakte precies zo als Selma bedoelde en bij een vriendinnetje had gegeten. Haar moeder Tatjana wilde natuurlijk het recept. En misschien anderen ook? De hoeveelheden in het recept zijn voor 1 liter soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk zoete maaltijdsoep (vegan) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Biologisch

Makkelijk te maken en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Witlofsoep met ham. Voedingswaarden p.p.: 265 kcal 13 g eiwit 20 g vet 6 g koolhydraten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk geurende soep. Gemakkelijk om te maken en in te vriezen voor later gebruik. Bijvoorbeeld, als amuse, je kunt dan garnalen of ham blokjes toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top