1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Hartige taarten
Kookboek "Hartige taarten"

Mexicaanse tortillas, niet opgerold, maar twee op elkaar. Erg lekker en een hit in Amerika! Lekker bij bv Tortilla's etc. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Het recept van dit heerlijke borrelbrood vond ik op internet uit "Pauline's keuken". Ik vond dit zo'n leuk recept en nog gemakkelijk te maken ook dat ik het tijdens één van de kerstdagen als lunchhapje heb geserveerd bij een lekkere kop soep. Heerljk.!!!!....vonden we het allemaal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke borrelbrood staat vaak op tafel tijdens feestjes! Zelf vind ik de combinatie van tomatentapenade, olijven en geraspte kaas erg lekker. Maak wees gerust creatief met de ingrediënten van de vulling. Doordat je zelf lekker stukjes kunt 'plukken' wordt het bij ons wel plukbrood genoemd, schattig toch? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een lekker recept, geïnspireerd op de quesadilla's van een restaurant op Curacao. Lekker fris, makkelijk te maken, en voldoende vullend! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Diepvries bladerdeeg 2 ons katenspek Ui 3 eieren Roomkaas Crème fraiche of slagroom Geraspte kaas Eventueel een uitgeknepen teen knoflook …  Lees verder »

Lekker bijgerecht voor je kerstdiner …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

We hebben nog steeds een paar warme dagen tegoed, maar dit recept is nu ook erg lekker, en zeker voor de herfst dagen. Voorbereidingstijd is 30 min. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

150 g (zilvervlies)rijst zout, peper 4 el (zonnebloem)olie 300 g groene kool, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 2 tomaten 1 el rode of groene pesto 2 portobello?s of 4-6 grote champignons, schoongeveegd 2 el fijngesneden peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een hartige taart met een Mediterraan tintje afgeleid van de Franse Pissaladiere (Cote d Azur) en met een knipoog naar de Italiaanse pizza Tonno. Ik heb er deze eigen versie van gemaakt. Snel en makkelijk door gebruik te maken van een (rol) kant en klaar bladerdeeg. TIP: Het lekkerste is om deze hartige taart lauwwarm te eten, maar ook koud is het erg lekker. Bijvoorbeeld bij een picknick of buffet   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Eindelijk, na een poosje experimenteren, een taart met een droge bodem zoals wij die willen en heerlijk knapperige strookjes bovenop. Geen gedoe met steunvulling of een berg paneermeel. Mijn werkwijze bevalt me zo goed dat ik deze op Smulweb zet. Alle zalmtaarten met prei lijken op elkaar maar dit vind ik gewoon de mijne. …  Lees verder »

Gezond en oh zo heerlijk, met veel groenten en bovendien nog eens van te voren te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

P.p. ± 570 kcal / 18 g eiwit / 41 g vet waarvan 19 g onverzadigd / 32 g koolhydraten. Tip: Graskaas is kaas van de melk van koeien die na de winter weer voor het eerst buiten vers gras eten. De kaas heeft een zachte romige smaak en is verkrijgbaar bij veel supermarkten, op de markt en bij de kaasspecialist. Leg de kaas 30 min. in de diepvries. De kaas is dan steviger en raspt makkelijker. …  Lees verder »

Nu de winter definitief verbannen is en de zon volop schijnt willen we andere smaken, dus zomerse smaken en niet te machtig. Deze quiche vol met Italiaanse smaken past er precies bij en is te maken met ingredienten die heel veel mensen wel in huis hebben. Door gebruik te maken van kwark is het deeg super lekker en luchtig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Mmmm. Deze is super lekker. Diepvries moest leeg, moest snel klaar zijn en dan maak je dit met wat je nog hebt. Dit is geen Spankopita want die bak je op de plaat met filodeeg. Deze is romiger qua smaak en dit is een complete en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Eenvoudige ingredienten super simpel om te maken en  het smaakt ook nog eens geweldig lekker. (Het onderstaande recept klopt nog steeds maar Engels recept of niet het is een leuk Tapas recept geworden in onze familie) Het oorspronkelijke  recept stond  in het `Country Cookbook` en daar ik het deeg wat daar beschreven werd nog nooit gemaakt had maar ondertussen eind  2014 al vele malen en  het is ook heel leuk om te maken.   Helaas klopte er van het hele recept helemaal niets! Zonde van de ingredienten en zonde van mijn tijd. Toen nogmaals gemaakt maar alleen het idee aangehouden en er zelf een eigen recept van gemaakt en er wat extra ingredienten naar eigen smaak aan toe te voegen.  ;)  Voor de gekookte aardappelen in het deeg  kan je  uiteraard gekookte aardappel nemen die  je bvb de dag daarvoor over had.  Het deeg is supersimpel te maken, rolt gemakkelijk uit en hoeft niet te rusten in de koelkast. (mag natuurlijk wel) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels
Top