1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Desserts
Kookboek "Desserts"

Voor de verjaardag van onze buurman die 60 jaar werd kwamen er veel eters. Onze buurvrouw vroeg of ik ook een nagerecht wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat. Het werd deze amarettini-kersen-tiramisu. Om het geheel niet zo zwaar te maken heb ik half kwark en half mascarpone (roomkaas) gebruikt. Het toetje viel erg in de smaak. Volgens mijn buurvrouw was het een "gedicht". Volgende week hebben ze weer een etentje voor veel personen en mijn werd gevraagd om deze tiramisu nog een keer ge maken. Succes dus ! NB Op 14 november 2016 heb ik de hoeveelheden in het recept aangepast. Het geheel bleek toch teveel te zijn voor de 12 personen die ik had genoemd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrassend mooie lekkere taart …  Lees verder »

200gr. fijngesneden abrikozen 2 dl. versgeperst sinaasappelsap (gezeefd) 1/2 liter slagroom 350 gr.witte basterdsuiker 4 el. honing 1 kg. mascarpone 6 dl. volle melk 200gr.fijngesneden half geconfijte dadels 400gr.grof gehakte cantuccini 200gr.grof gehakte pure chocolade voor de schuimlaag: 8 eiwitten 200 gr.suiker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit nagerecht is heel goed voor te bereiden. Kan een paar uur voordat je gaat eten. Gemakkelijk als je gasten krijgt. Ik heb dit nagerecht gemaakt voor vrienden. De combinatie van mango met aardbeien is verrukkelijk. Eerst heb ik het gemaakt volgens een recept, maar dat beviel me niet echt. Te ingewikkeld en toch niet de smaak die ik wilde. Daarna zelf aan het experimenteren gegaan. Het geheel veel eenvoudiger gemaakt en het smaakt veel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dropijs en een pepermunt bavaroitje/mousse …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nederlands nationale snoep in ijsvorm. Ook niet-dropjunkies vinden het verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Stilstaant gevrorenijs van drop. …  Lees verder »

Heerlijk toetje, wat ook lekker is met bv aardbeien en probeer ook eens met griekse yoghurt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

- …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik heb dit recept klaar gemaakt voor mijn vriend en mij maar kwam er later achter dat het voor 4 personen was! Hij vond het zeker geslaagd alleen was het een beetje veel voor hem en mij. Dus toch de volgende maar verdelen over 4 schaaltjes   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Super gemakkelijk. Alleen de slagroom kloppen en dan alles door elkaar. Als nagerecht voor de verjaardag van mijn man gemaakt toen we veel eters hadden. Een taart die er een beetje op lijkt had ik al eerder gemaakt. Deze keer met wat andere ingrediënten. Onze gasten vonden de ijstaart super lekker en wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De perfecte PAVLOVA, aan te passen aan de voorkeur van degene die je wil verwennen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Heb dit recept vorig weekeind nog eens gemaakt en wilde het wel veilig bewaren vandaar dat ik het hier geplaatst heb en jullie ook kunnen meedelen .Is een recept van mijn moeder die het ooit van iemand gekregen heeft ,ze kon me dit niet meer vertellen en ook prima ze is 88 jaar hoeft niet alles meer te onthouden vind ik . …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Nog niet geprobeerd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een parfait is een zachte soort ijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt en waarbij je het ijs ook niet regelmatig hoeft te roeren. Voor een etentje heb ik deze keer gekozen voor amarettoparfait met stukjes chocolade. De parfait is snel klaar. Je zet het in de vriezer en als je het gaat opdienen pas uit de vriezer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top