1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Aardappelgratin is één van mijn lievelings bijgerechten maar altijd wel behoorlijk zwaar door de room. Deze aardappelgratin zonder de room is zeker zo lekker. De aardappelschijfjes zijn heerlijk knapperig en pittig door de toevgoeging van lekker veel knoflook en versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Dezeovenschotel witte kool met het gehakt en gegratineerde aardappelpuree is heerlijk gekruid met een aantal Indonesische kruiden, ketjap en Spaanse peper. De aardappelpuree is extra lekker door de gebakken Indische uitjes die erdoor gemengd zijn. Zo is een ovenschotel witte kool extra lekker. Wij hebben zalig gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Lekker winters, het is er de tijd weer voor, witlof. Ik heb deze al vaker gemaakt en verbeterd. Het idee was van een chefkok, maar die kan geen recepten schrijven dus heb zelf mijn eigen tekst geschreven, die is een stuk duidelijker. Varieër ook eens met deeg, kaas en de ham, ideeën staan erbij. Lekkere winterse, volwassen maaltijd die zowel warm als koud erg lekker is. Makkelijk te maken en (met baktijd) binnen een uur klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke en ook nog eens leuk uitziende variatie op de 'gewone' witlof met ham en kaas uit de oven. Eenvoudig te maken en groots resultaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De klassieke witlof gerold in een lekkere plak ham en daaroverheen een lekkere kaassaus doet het altijd. Maar ik heb een variatie erop bedacht die niet alleen lekkerder is, maar ook gemakkelijker te maken. Er komt bij deze witlof geen bloem aan te pas, je hoeft dus geen roux te maken. Lees het recept en je komt erachter hoe gemakkelijk en lekker deze witlofschotel is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker pittige andijvie door de sambal en de chorizo. Van de aardappelen dit keer geen puree gemaakt, maar de aardappelen slechts gestampt met een klontje boter. Wij vonden het heerlijk met wat fijn gesneden gember er door, maar zonder gember zal dit ook heel lekker zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Wat een heerlijke maaltijd was dit. De eerste keer gemaakt en dat ga ik zeker vaker maken. Ik had kipdijfilet in huis (veel, veel lekkerder dan kipfilet) waarmee ik een snel eenvoudige maaltijd wilde maken. Op zoek dus naar een lekker recept op internet. Daar kwam ik een ovenrecept met kipfilet tegen dat me wel aanstond. De baktijd was ongeveer net zo lang als de aardappelwedges die ik vaker maak in de oven. Recept aangepast. En dit kwam eruit. De combinatie van de aardappeltjes met de heerlijke sappige kipdijfilet was verrukkelijk. Een beetje van "Honingtomaten" en wat meer van mezelf. De pittige tomatensaus wordt in de pan gemaakt en komt later op de kip. NB. Voor wie meer saus bij de kipdijfilet wil maakt van de opgegeven hoeveelheid het dubbele. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In mijn "bewaarde recepten" kwam ik dit heerlijke rijstgerecht tegen. Ik heb het recept enigszins aangepast. Iets weggelaten, iets toegevoegd en zo ontstond dit heerlijke rijstgerecht. We hebben dit zeker niet voor de laatste keer gegeten.  Super lekker en ook nog snel klaar.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Vandaag gesmuld van deze heerlijke zomerse stamppot van rauwe wilde spinazie met gebakken champignons en hardgekookt ei. Voor vegetariërs helemaal lekker zo, voor niet-vegetariërs lekker met spekreepjes of plakjes bacon en bijvoorbeeld een karbonaadje. De stamppot is ook lekker met gewone rauw spinazie ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Energie: 440 kCal | 1850 kJ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Lekker en makkelijk voor de zaterdagavond en een goede variatie op de veel te vette kapsalon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden. Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig. Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken. De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Mijn nichtje en haar vriend waren afgelopen weekend hier te logeren. Ze wilde graag zalm eten en toevallig had ik zalmfilet (zalmhaasjes) in de vriezer. Samen met de basilicumpesto, wat gedroogde tomaatjes en een bekertje crème fraîche ontstond deze heerlijke ovenzalm. Weinig werk (de zalm gaat rauw, overdekt met de saus, in de oven), zodat je ondertussen je handen vrij hebt voor de bijgerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Overschotel van witte kool,aardappelen,en een mix aan andere groente …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top