1. Home
  2. Community
  3. souvlaki
  4. Kookboek Vlees
Kookboek "Vlees"

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Er zijn natuurlijk al veel recepten voor Pilav op Smul. €Dit is de versie van onze Jiri, uiteraard met een pittig ondertoontje......... €Door de groenten te wokken en op t laatst pas toe te voegen, blijven deze lekker knapperig en worden ze niet zo 'soggy' als in de gebruikelijke Pilav (of Pilaf, net hoe je t wil). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dol op paddenstoelen en vooral op cantharellen. Toen ik zag dat er weer verse cantharellen te koop waren heb ik ze direct gekocht. Omdat ik vaak pasta maak met cantharellen wilde ik deze keer eens iets anders doen. Het werden deze heerlijke gekruide gehaktballetjes met de romige paddenstoelensaus. Ik heb voor de saus cantharellen gebruikt, maar elke andere paddenstoel, zoals bijvoorbeeld (kastanje)-champignons of oesterzwammen zijn heerlijk in de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Deze Bifteki worstjes hoort er absoluut bij een Grieks mix grill. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept is heel lang een favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt. Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel voor een Aziatisch buffet voor onze kegelvrienden. Ze vielen heel erg in de smaak.  Het recept voor de saus vond ik destijds in een heel oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch. Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Van Smulweblid alidada kreeg ik toen zij en haar man hier een paar dagen logeerden een potje echte gerookte paprikapoeder uit Hongarije . Dat paprikapoeder rook zo lekker dat ik er graag iets mee wilde maken. Inspiratie kreeg ik weer eens uit mijn favoriete kookboekje "100x Onno Kleyn: een bundel voor kookgeluk". In het originele recept wordt wildzwijn gebruikt. Op dit moment is wildzwijn moment niet te koop in de supermarkt. Dus nu gekozen voor varkensfilet. (Hamlappen kunnen ook heel goed). Verder heb ik wat extra kruiden toegevoegd. Naar eigen smaak dus. Wj vonden dit een heerlijk stoofpotje dat we zeker vaker gaan eten. NB De volgende keer zal ik het vlees eerst aanbraden in 2 eetlepels olie (in gedeelten). Dan uit de pan nemen en verder het recept volgen. Ik weet haast zeker dat de stoofpot dan nog lekkerder is ! Een heerlijk recept ook voor je slowcooker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik kreeg als kerstcadeautje van Petra Wiggers een Zuid-Afrikaans boekje met allemaal jeugd-herinnering-recepten en dus recepten die voor mij duidelijk herkenbaar zijn. En na alle grof geweld met Kerstdiner en Nieuwjaarsdiner, oliebollen enz. had ik vandaag gewoon zin in een lekkere gehaktballetje. €backt to normal€. (lekker Kaap Maleis eten vanavond. Petra nog bedankt voor deze leuke attentie! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Deze karbonades smaken precies zoals ze op vakantie in Griekenland smaakten. Deze marinade is ook geschikt voor kip. Dankjewel Lynn voor het plaatsen van dit recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Deze heerlijke varkenshaasjes zijn een gegarandeerd succes bij iedereen!! Eenvoudig te bereiden, met weinig ingredienten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dat was smullen ! Heerlijk Italiaans gekruid gehakt met  gedroogde tomaten, gewikkeld in Parmaham in een romige rodewijnsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

  Een methode waarbij de hete lucht in de oven vocht aan het vlees onttrekt en je een krokant resultaat krijgt (soort droogbakken) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Heerlijke gehaktballen in een wat zoete saus. Ik at deze gehaktbal op een terras in Luik afgelopen week. Daar waren ook wat rozijnen door de saus gedaan. Zelf vind ik zonder rozijnen lekkerder, maar dat ligt aan je eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Top