1. Home
  2. Community
  3. soostindien
  4. Kookboek Aardappel
Kookboek "Aardappel"

Bratwurst met uiensaus en rösti, tijdens de wintersport eet je het op de berg. Maak het nu ook thuis met mijn recept!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijk met gestoofde witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw. …  Lees verder »

Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Kroketten, ik ben er dol op! Deze variant met boerenkool stamppot moet je een keer proberen. Door de kaas en de chorizo worden ze lekker smeuig en hebben ze veel smaak. De chorizo door de boerenkool stamppot is een trucje van mijn schoonmoeder.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Knolselderij, deze 10 cm dikke groente is een echte herfstgroente. Ook onze Smult redactie weet dat en heeft er een heerlijk gerecht bij bedacht: Appel-knolselderijstamppot met in bier gepocheerde worstjes. Lekker gezond de herfst in.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze heerlijke eenvoudige bloemkoolgratin kwam ik tegen op internet. Het is echt een recept waar je ook kinderen heel blij mee maakt. Romige aardappelpuree, lekker gekruid gehakt, bloemkool een een heerlijke kaassaus. Jammer genoeg is maar één van mijn eigen gemaakte foto's gelukt, vandaar een foto van internet erbij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een eigen versie …  Lees verder »

Kwam dit recept tegen tussen vel recepten die ik heb in een boekje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

750 g kruimige aardappelen 150 g rucola peper en zout 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden 2 el vloeibare margarine 4 braadworsten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept kwam ik tegen in het kookboek "I love (hartje) groente" van Janneke Vreugdenhil. In het recept wordt eekhoorntjesbrood gebruikt, maar eigenlijk kun je bijna alle soorten paddenstoelen gebruiken, zoals ook oesterzwammen, shitake of gewoon (kastanje)champignons zoals ik heb gedaan. De voorbereiding kost wat tijd (aardappelen en champignons in plakjes snijden, maar dan ben je ook klaar. De schaal gaat dan gewoon de oven in en kun je ondertussen wat anders klaarmaken. Gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

1 kg aardappels (kruimig) 1 schaal tartaar (350 g) 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g) 1 ei 4 eetlepels vloeibare margarine 3 eetlepels ketjap 2 struiken paksoi 100 ml melk (mager) …  Lees verder »

Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top